Haberler

Tayini Çıkan Müdürü, Aşıklar Yolcu Etti

Samsun'a tayin olan Ardahan Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz, Ardahanlı halk ozanlarının söyleşileriyle yolcu edildi.

Samsun'a tayin olan Ardahan Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz, Ardahanlı halk ozanlarının söyleşileriyle yolcu edildi.

Samsun İl Dernekler Müdürlüğü'ne tayin olan Alagöz için tarihi kongre binasında görevliler tarafından bir uğurlama programı düzenlendi.

Programa, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ile Muharrem Coşgun'un yanı sıra halk ozanları ve İl Dernekler Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Burada konuşan Pişkin, Alagöz ile çalıştıkları süre zarfında çok güzel işler yaptıklarını belirterek, "Bugün burada da görüldüğü gibi giderken de güzel bir faaliyete imza attı. Halk ozanlarımız, aşıklarımız kendisi için bir araya gelmiş ve kendisi için çalıyorlar, söylüyorlar. Bu kültürümüzü en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyorlar. Aşıklık kültürümüzün önemini ifade ediyorlar. Çok güzel bir program oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Programda aşıklar, "Artvin Şavşat ana yurdun / biraz Ardahan'da durdun / bizlere de hizmet verdin / git Samsun'a güle güle / devlet tayinin onadı / sanki bizleri sınadı / aşıkların kol kanadı / git Samsun'a güle güle" dizeleriyle Alagöz'ü uğurlarken, Alagöz'de aşıklara "Sizleri özleyeceğim / hüznümü gizleyeceğim / belki yoldan sızlayacağım / gel Samsun'a güle güle" diye karşılık verdi.

Program ikramla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ardahan Alagöz Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title