Haberler

Silvan Belediyesi Kaldırımları Boşaltıyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi, kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergileyerek kaldırımları boşaltıyor.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi, kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergileyerek kaldırımları boşaltıyor.

İlçenin daha düzenli, temiz ve modern bir şehir yapmanın gayretinde olan Silvan Belediyesi kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergileyerek kaldırımları boşaltıyor. Belediyemiz, ilçe merkezinde ki kaldırımlarda vatandaşların yaşamlarını engelleyen esnaf işgallerine son vermek amacıyla çalışma başlattı. İki gündür ilçe merkezinde Belediye Eş Başkan Yardımcısı Mahmut Eksin ve zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonunda ilçe merkezi Azizoğlu, Gazi, Karabehlülbey ve Atatürk Caddeleri üzerinde bulunan ve yayaların hakkı olan kaldırımları işgal eden esnaf uyarılarak kaldırım işgaline son verilmesi istendi. Silvan ilçe merkezinde bulunan kaldırımlar, esnafın işgal etmesi sonucu halk tarafından kullanılamaz hale gelirken, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar caddede yürümek zorunda kalmıştı. Kaldırım boşaltma çalışmalarına başlayan belediye ekipleri yetkilerine mahalle muhtarları ve vatandaşlar da destek verirken, kaldırımların büyük bir bölümü boşaltılarak halkın kullanımına sunuldu.

"KALDIRIM İŞGALİ YAPANA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

İki gündür ilçe merkezinde çalışma yürüten Belediye Eş Başkan Yardımcısı Mahmut Eksin ve zabıta ekipleri kaldırım işgali yapan esnaf ve kıraathanelere, kaldırımı işgal etmeye devam ettikleri taktirde cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Çalışmalara ilişkin kısa bir açıklama yapan Eksin, "Kaldırım işgali yüzünden vatandaşlarımız rahat bir şekilde kaldırımda yürüyemiyor. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve engelli yurttaşlarımız kaldırım işgalinden dolayı tehlikeli bir şekilde caddeleri kullanmak zorunda kalıyor. Bundan sonra kesinlikle kaldırım işgaline müsaade edilmeyecektir. Bütün esnaflarımızı tek tek dolaşarak kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyarıda bulunduk. Bundan sonra kaldırım işgali yapan tüm esnaflara cezai işlem uygulanacaktır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

orhan:

daha güzel yarınlara

0
0
yanıtYanıtla
baba:

güzel

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title