Haberler

Siirt'te Mavi Marmara Şehidi İçin İftar Yemeği

Güncelleme:

İHH Vakfı ve Siirt İnsani Yardım Derneği, Mavi Marmara gemisine saldırısında hayatını kaybeden İbrahim Bilgen anısına iftar yemeği verdi.

07.08.2012 İHH Vakfı ve Siirt İnsani Yardım Derneği'nce İsrail askerlerinin, Gazze'ye insani yardım götüren "Mavi Marmara" gemisine saldırısında hayatını kaybeden İbrahim Bilgen anısına iftar yemeği verildi.

İHH Genel merkezi tarafından gönderilen özel TIR'da pişirilen yemeklerin sunulduğu iftara yaklaşık bin kişi katıldı.

Siirt İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Coşar, düzenledikleri iftarın gördüğü yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "İsrail devletinin teröristçe bir yaklaşımla şehit ettiği aziz kardeşimiz İbrahim Bilgen'i bir kez daha andık ve dua ettik. İHH Vakfı ve Siirt İnsanı Yardım Derneği olarak bu iftar yemeğini geleneksel olarak düzenleniyoruz. İlgiyi, İsrail devletinin bu insanlık dışı tutumuna karşı vatandaşımızın bir tepkisi olarak görüyoruz" dedi.

Yemeğe, Vali Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ve Memur-Sen İl Başkanı M.Beşir Özyeşil de katıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriya Güneş / Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Bilgen Marmara İsrail Gazze Yerel Haberler

title