Haberler

Palamut'a Poyraz Engeli

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde 1 Eylül'de denize açılan balıkçıların, poyraz rüzgarının engeline takıldığı bildirildi.

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde 1 Eylül'de denize açılan balıkçıların, poyraz rüzgarının engeline takıldığı bildirildi.

Av yasağının sonra ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek sezona başlangıç yapan sahil ilçelerindeki balıkçıların, rüzgarın poyraz esmesi nedeniyle Karadeniz'e serdikleri ağları boş çektikleri görüldü.

Balıkçı Sercan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abana ilçesinde sezonun ilk iki gününü boş geçtiklerini, ancak üçüncü günü balık avlayabildiklerini ifade ederek, attıkları uzatma ağına yaklaşık 80 tane Palamut balığının takıldığını söyledi.

Balığın bu yıl bol olduğunu ancak sezona hava engeli nedeniyle istedikleri şekilde başlayamadıklarını aktaran Sarı, "Palamut Ağustos gibi Karadeniz'e giriş yapan ve yaklaşık üç ay burada kalan geçiş balığı. Ava yasağının sona ermesinden sonra yaptığımız avlarda, poyraz esen rüzgar nedeniyle avlarımızı istediğimiz şekilde tamamlayamadık. Havalar düzeldiği takdirde bereketli avlar yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Öte yandan devam eden istavrit bolluğuna çinekop balığının bereketi de eklenince amatör balıkçıların, ilçedeki balıkçı barınağındaki mendirekte avlandıkları görüldü.

Muhabir: Semih Yüksel/Sinan Özmüş

Yayıncı: Zeki Gümüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Kastamonu Abana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title