Haberler

Otso'da İlk Kez Bir Kadın Üye Meslek Komite Başkanı Seçildi

Osmaniye İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emine Yılmaz, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası 7.Meslek Komitesi Başkanı seçildi.

Osmaniye İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emine Yılmaz, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi Başkanı seçildi.

Kendisinin de bir örnek teşkil etmesi açısından şirketinin üyesi olduğu Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 7. Meslek Komitesi'nden seçimlere girdiğini söyleyen Yılmaz, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da büyük desteğiyle kadınlar cesaretlendi ve odalarda olmak için mücadele ediyorlar. Türkiye genelinde yapılan oda seçimlerinde ilk sonuçlar gösteriyor ki; kadınlar bu defa varlar. Daha önce hiç kadın üye olmamış ve meclislere ilk defa kadınlar giriyor. Kadınların başarılı olması için taban çalışması yapması gerekiyor. Oda seçimlerinde başarılı olan kadınlar siyasette de aynı başarıyı tekrar edecekler. Kadınların ne erkeklerin arkasında, ne önünde ama onlarla aynı hizada, toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi, oda ve borsa yönetimlerinde de yer alması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya katılan Osmaniye İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Feride Demir ve yönetim kurulu üyeleri bu mutlu gününde Emine Yılmaz'ı yalnız bırakmadı. Demir ve yönetim kurulu üyeleri Yılmaz'ı kutlayarak, "Kadın-erkek işgücünün, çalışma hayatında cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her alanda eşit şartlarda istihdam edilmesi halinde, sağlıklı nesillerin yetişmesi hem sosyal hem de ekonomik açıdan kolaylaşacaktır. Çünkü eşitlikten ve birlikten güç doğar" diyerek başarılar dilediler. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Yılmaz Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title