Haberler

Okulları Yakılsa da Eğitime Devam Ediyorlar

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde yakılarak adeta harabeye çevrilen fen lisesinin öğrencileri, geçici gittikleri ortaokul binasında çeşitli zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürüyor Ortaokul grubu için hazırlanan sıralara sığmakta zorlanan öğrencilerin eğitimlerinin sekteye uğramaması için yoğun çaba sarf ediliyor Tarsus Milli Eğitim Müdürü Demir: "Buradaki imkanları da seferber ederek çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini kesintiye uğratmadan devam ettiriyoruz" Lise öğrencisi Öziranlı: "Kendi okulumuzda herşey çok güzeldi.

LALE KÖKLÜ - Terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde yakılan Tarsus Fen Lisesi'nin öğrencileri, misafir edildikleri ortaokulda çeşitli zorluklara rağmen eğitimlerine kesintisiz devam ediyor.

İzinsiz gösterilerde yakılan Tarsus Fen Lisesi'nin onarımı için çalışma başlatılırken öğrenciler ise Ayşe Mirici Ortaokulu'nun ek binasında eğitim görüyor. Yaşanan durumun öğrencilerin eğitimlerine herhangi bir olumsuz yansımasının olmaması için Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun çaba sarf ediyor.

Misafir edildikleri okulda eğitim gören öğrenci ve öğretmenleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, AA muhabirine, 7-8 Ekim tarihlerinde ülkenin bazı bölgelerinde yaşanan terör olaylarının ilçelerine de sıçradığını hatırlattı.

Tarsus Fen Lisesi'nin teröristler tarafından tahrip edilerek yakıldığını anlatan Demir, şöyle devam etti:

"Burada eğitim gören 450 öğrencimizin mağduriyetini önlemek adına bir gün sonra onları Ayşe Mirici Ortaokulu için yapılan ek binaya naklettik. Bu sayede kesintisiz bir şekilde eğitim ve öğretime devam edilmesini sağladık. Yakılan okulumuzdan kurtarabildiğimiz eşyalarımızı öğrenci ve öğretmenlerimizin yardımı ve desteğiyle devletimizin de gücünü arkamıza alarak misafir edildiğimiz okula taşıdık. Buradaki imkanları da seferber ederek çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini kesintiye uğratmadan devam ettiriyoruz."

Öğrencilerin burada geçici misafir edildiklerinin altını çizen Demir, "İlçemizin uygun bir bölgemizde devam eden bir lise inşaatımız var. Bu inşaatın çalışmalarını da hızlandırdık. Dolayısıyla mayıs ayında bitmesi planlanan inşaatı, ikinci dönemin başına yetiştireceğiz ve bu öğrencilerimiz oraya geçecek" dedi.

Yakılan okul için 180 bin lira ödenek

Yanan okulun yeniden kullanıma alınması için de çalışmaların sürdüğünü aktaran Demir, "Devletimiz gereken ödeneği gönderdi. Tüm bu tahribatın giderilmesi için 180 bin liralık ödenekle okulumuzu yeniden eski haline getireceğiz ve bir ay içinde de kullanıma hazır getireceğiz. Bu binayı ortaokul olarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Öğrenciler okullarını özlüyor

Akıllı tahtalarıyla birçok araç gereçlerinin yandığını ifade eden öğrencilerden Başak Öziranlı, "Burada misafiriz ama bu sıralar ortaokul öğrencileri için olduğu için küçük ve rahat sığamıyoruz. Tahtalar tebeşirli. Kendi okulumuzda herşey çok güzeldi. Orası yanınca çok üzüldük" dedi.

Bir an önce yeni okullarına taşınmak istediklerini kaydeden Lokman Sarıca ise "Okulumuz yanınca buraya geldik burada bazı sıkıntılarımız var akıllı tahtadan yoksunuz. İnşallah yeni okulumuza taşındığımızda daha iyi koşullarda ders işleyeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler her türlü zorluğa rağmen eğitimlerinin kesintiye uğramadığını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sefa Demir Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title