Haberler

Meltem Çarşısı'na Öğrenci ve Alt Gelir Grubu Ayarı

Meltem mahallesinde bulunan Meltem Çarşısı’nın daha önce yapılan ihalesinin iptal sebebinin, sosyal ihtiyaçların karşılanması amacıyla oluşturulan şartnamenin iyi anlaşılmamasından kaynaklandığı, ikinci ihalenin de belediyenin şartlarını kabul eden aynı şirkette kaldığı bildirildi.

Meltem mahallesinde bulunan Meltem Çarşısı'nın daha önce yapılan ihalesinin iptal sebebinin, sosyal ihtiyaçların karşılanması amacıyla oluşturulan şartnamenin iyi anlaşılmamasından kaynaklandığı, ikinci ihalenin de belediyenin şartlarını kabul eden aynı şirkette kaldığı bildirildi.

ŞARTNAME, REFERANDUM SONUCUNA GÖRE BELİRLENDİ

Konunun kamuoyunda farklı algılandığı ve bilgi kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle Muratpaşa Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası bu ünitelerin balıkçı meyhanesi ya da kültür ağırlıklı alan olup olmaması konusunda referandum yapıldığı hatırlatıldı. Antalya tarihinin ilk lokal referandumunun sonucuna göre halkın yüzde 60 oranında kültür ağırlıklı alan, yüzde 40 oranın da da balıkçı meyhanesi olması şeklinde görüş belirtildiği kaydedilen açıklamada, çarşının kullanımının bölgenin ihtiyacı ve referandum sonucu dikkate alınarak planlandığı ve bu plana göre mesleki eğitim kurs merkezi, dijital kütüphane, cep tiyatrosu, halk çamaşırhanesi, tabldot yemek veren öğrenci kafeteryası, ekonomik balık satışı yapılan fast food balık şatış yeri ve benzeri alanlar öngörüldüğünün altı çizildi.

Referandum sonrası öğrenci kafeteryası ve fast food balık satışını içeren iş yerlerinin ihale edildiği, açık ihaleye ağırlıklı olarak, balıkçı meyhanesi işletmecilikleri ile bilinen tacirlerin katıldığı dikkat çekilen aç ıklamada yapılan açık ihale sonucunda tüm ünitelerin işletme hakkının, en yüksek fiyatı veren aynı kuruluş tarafından kazanıldığı kaydedildi.

ŞARTNAME ANLAŞILAMAMIŞ

Yapılan inceleme sonunda ihale katılımcılarının şartnameyi tam olarak anlamadığı, öngörülen sosyal ağırlıklı alan oranını dikkate almadığı ve,orta ve alt gelir gruplarının yararlanacağı öğrenci kafeteryası ile fast food balık satış yerinin 'Balıkçı Meyhanesi' olacağı kanaatiyle, tekliflerinde astronomik rakamlar ifade ettiklerinin anlaşıldığının altı çizilen açıklamada bu ve benzeri nedenlerle sağlıklı hukuki ve iradi şartlar oluşmadığı gerekçesiyle ihalelerin iptal edildiği bildirildi.

KONSEPTE UYGUN İHALE ÖĞRENCİ VE ALT GELİR GRUBUNA DA HİTAP EDECEK

Şartnamelerdeki sosyal amaçların çok daha belirgin hale getirilip, içki satışının açıkca bira ile sınırlandırılarak, ikinci ihale de, açık ihale usulü ile gerçekleştirildiği ifade edilen açımlamada ikinci ihalenin de birinci ihalede olduğu gibi titizlikle ülke geneline duyurulduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

" Konseptin belirgin hale gelmesi nedeniyle; 2. açık ihale, daha az sayıda talipli katılımı ile gerçekleşmiştir. İkinci ihaleyi de; ilk ihaleyi kazanan işletmeci, en yüksek fiyatı vererek almıştır. İkinci ihalede bedel; ilk ihaleye oranla daha düşük seviyede kalmıştır.İkinci ihalenin, şartnamesinde, öğrenci kafeteryasında;öğlen ve akşam olmak üzere en az üç çeşit tabldot yemek çıkarılması,öğrencilerin, ücretsiz yararlanabilmesi için internet hizmeti olması,fast food balık satış yerinde; mevsimine göre en az 3 çeşit balık satışı yapılması,evlere paket servisinin olması,satışı yapılan ürünlerden kaynaklanan, koku ve benzeri etkenlerin, olumsuzluklara neden olmaması için gerekli önlemlerin alınması ve iş yerlerinin hizmet vereceği saatlerin 08.00-22.00 arası olarak belirlenmesi gibi sosyal amaçlar, özel olarak öne çıkarılmış ve uygulanması zorunlu kılınmıştır. Sonuç olarak; Akdeniz Üniversitesi'ne çok yakın bir noktada olan Meltem Çarşısı; öğle ve akşamları tabldot yemek çıkan, çay, kahve, meşrubat ve bira dışında içeçek satılmayan bir öğrenci kafeteryası, öğrencilerle halkımızın ucuza balık tüketebilmesini hedefleyen fast food balık satış yeri,diğer iş yerleri,dijital kütüphane,cep tiyatrosu ve halk çamaşırhanesi hizmeti verilen bir merkez olarak faaliyetini sürdürecektir.İşletmeler, belediyemizce titizlikle kontrol edilip, şartname ve sözleşmeye aykırı davranışlara bağlı olarak gerekli işlemler yapılacaktır.Belediyemiz; ekonomik kaygılardan ziyade; sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasındaki kararlılığını, Meltem Çarşısı'nda da sürdürmektir. " - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title