Haberler

Köpek Barınma Evi'ne "Gönüllü" Desteği"

Kayseri Büyükşehir Belediye tarafından yaptırılan Köpek Barınma Evi’ne gönüllü gençler destek vererek yardım ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye tarafından yaptırılan Köpek Barınma Evi'ne gönüllü gençler destek vererek yardım ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında yaptırılan Köpek Barınma Evi'ni haftanın 2 günü ziyaret eden gönüllü gençler, barınma evi içerisinde yetkililere yardım ediyor. Gönüllü gençlerin işlerini kolaylaştırdığını ve köpeklere daha çok sevgi gösterdiklerini söyleyen sorumlu veteriner hekim Hilal Akbaş, "Köpek Barınma Evi'mizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çalışmalarımız sırasında bize gönüllü arkadaşlarımızın çok büyük katkısı oluyor. Biz hayvanların gıda ihtiyaçlarını, sularını ve sağlık sorunlarını gidermek de oldukça başarılıyız ama haliyle köpek sayısı fazla olduğu için onlara yeteri kadar sevgi veremeyebiliyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızda düzenli olarak gelerek bize özellikle bu konuda, yavruların beslenmesi konusunda sürekli destek veriyorlar" dedi.

Akbaş ayrıca, "Bakım evimizde 6 bakıcı, 1 veteriner teknikeri, 1'de tam gün veteriner hekimi çalışmaktadır. Gönüllü arkadaşlarımızda haftanın belirli günlerinde gelerek bize hayvanların bakım, beslenme, yerleştirmelerle alakalı fikirlerini bize bildiriyorlar. Hayvanlarla bir arada olmak ve en azından onların başını okşamak bile onlar için çok önemli bir durum" ifadelerini kullandı.

Gönüllü bir genç ise, barınma evinde şartların çok iyi olduğunu söyleyerek, "Ben Mart ayından sonra geldim. Köpeklerle bir çalışan gibi ilgilenmeyi istedim. Bununla ilgili olarak sağ olsun Ali Üstünel müdürümüz bize çok yardım etti. Tulumlarımızı ve yemeklerimizi ayarladı. Burası ilk geldiğime göre çok çok iyi durumda" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title