Haberler

Konya'da Ramazan Coşkusu Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında, Rahmet Akşamları, Mahalle İftarları, Kitap Günleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında, Rahmet Akşamları, Mahalle İftarları, Kitap Günleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşmanın arttığı, milli ve manevi duyguların geliştiği Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumsal dayanışmaya katkı yapacak programlar düzenleyeceklerini söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın hizmet alanının genişlediğini hatırlatan Başkan Akyürek, tüm ilçelerde düzenlenecek Ramazan programları ile Konya'nın tamamında Ramazan coşkusuna ortak olacaklarını dile getirdi. Mübarek ayın özüne uygun etkinliklerle dolu dolu yaşanması için Tarihi Şehir Meydanı ve ilçelerde Rahmet Akşamları düzenleneceğini, 11 ilçede Mahalle İftarları yapılacağını, Ramazan Kitap Günleri açılacağını kaydeden Başkan Akyürek, tüm Konya'yı Ramazan ayının sevincini yaşamaya davet etti.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ KİTAP FUARI İLE BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri, 26 Haziran Perşembe günü saat 18.00'da Tarihi Şehir Meydanı'nda açılacak Ramazan Kitap Günleri ve Rahmet Akşamları kapsamında Mustafa Ceceli'nin vereceği ilahi konseri ile başlayacak. Programlara dünyaca ünlü hafızlar, sanatçılar, yazarlar konuk olacak. Ayrıca Konya'nın tüm ilçelerinde de Rahmet Akşamları programları düzenlenecek. 15 ilçede mahalle iftarları Bu yıl 15 ilçede iftar programı yapacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi, ayrıca İl Müftülüğü'ne bağlı yaz eğitim merkezlerinde Kur'an ve dini eğitim alan çocuklara yönelik Çanakkale Şehitleri Müzesi'nde iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri de düzenleyecek.

Sultan Selim Cami ve Mevlana Meydanı'nda, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami ve bahçesi ile Musalla Mezarlığı içinde bulunan Namazgah'ta da ünlü hafızların kıldıracağı teravih namazları kılınacak. Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerini Sosyal Kart ile destekleyen Büyükşehir Belediyesi, Ramazanda da yardımlara devam edecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Yerel Haberler

title