Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Malatya'da tören düzenlendi.

Malatya'da jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Alay Komutanlığındaki törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, kurulduğu günden bugüne Türk milletine ve vatanına sadakatle hizmet eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Milletin güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek, daha da güçlendirmek azminde olduklarını belirten Aksoy, "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından mayın arama köpeği Hasar, bomba ve patlayıcı arama köpeği Vahim ve iz takip arama köpeği Venüs, gösteri yaptı.

Gösteri, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Daha sonra, okullar arasında açılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören alanında bulunan resim sergisi gezildi.

Törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, daire müdürleri, askeri erkan ve diğer davetliler katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Aksoy Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title