Haberler

İzmir Ekonomi'de 'Cumhuriyet' coşkusu başladı

Güncelleme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kampüste gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet coşkusunu başlattı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kampüste gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet coşkusunu başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosunun eşliğinde, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanı sıra anaokulunda eğitim gören çocukların da katılımıyla yapılan yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Ellerine Türk bayraklarını alarak kampüs içinde tur atan İzmir Ekonomililer, bandonun çaldığı marşlara hep bir ağızdan eşlik etti. Beyaz Köşk Anaokulu'ndaki çocuklardan oluşan 29 Ekim Korosu, Cumhuriyet şarkılarını seslendirirken, Halk Dansları Kulübünün şovlarıyla coşku ve heyecan gün boyunca devam etti. İEÜ, çeşitli etkinliklerle 8 Kasım'a kadar Cumhuriyet kutlamalarını sürdürecek. Öte yandan İzmir Ekonomi Üniversitesi, Cumhuriyet'in yüzüncü yılına özel bir kutlama programı da hazırladı. Cumhuriyet coşkusunu tüm İzmirlililer ile birlikte yaşamayı amaçlayan İEÜ, 25-29 Ekim tarihlerinde Konak'ta 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' gerçekleştirecek.

Grup Turuncu, perşembe günü saat 16.00'da Konak Meydanı'nda konser vererek müzikseverlere unutulmaz bir gün yaşatacak. Sirius Quintet Orkestrası ise cuma günü saat 20.00'de İEÜ Konferans Salonu'nda muhteşem bir performans sunacak. Bu etkinlik, halkın katılımına açık ve ücretsiz gerçekleşecek. Sanatçı Pınar Ayhan, Cumhuriyet'in yüzüncü yılı kapsamında 7-8 Kasım'da 'Orada Duruverseydi Zaman' adlı müzikal belgeselde, İEÜ mensuplarıyla buluşacak.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Cumhuriyet coşkusunu kampüs geneline yaydıklarını belirterek, "Bağımsızlığımızın simgesi, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyorum. Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele veren başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına tanıklık ettiğimiz için çok şanslı ve heyecanlıyız. Cumhuriyetimizi yaşatarak daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizdir. Hep birlikte Cumhuriyet'i doyasıya kutlayacağız. Ata'mızın fikirlerinden ve ideallerinden güç alarak ülkemizi daha ileriye götürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi İzmir Eğitim Yerel Haberler

title