Haberler

İÜ "Genç Kaşifler Programı" Toplantısı

İstanbul Üniversitesi ve Özel Doğa Anadolu Lisesi İşbirliğiyle İü Çocuk Üniversitesi Merkezinin "Genç Kaşifler Programı" Kapsamında, 2 Öğrenci Hindistan ve Nepal'i Ziyaret Edecek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Özel Doğa Anadolu Lisesi işbirliğiyle İÜ Çocuk Üniversitesi Merkezinin "Genç Kaşifler Programı" kapsamında, 2 öğrenci Hindistan ve Nepal'i ziyaret edecek.

İÜ Doktora Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan İÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Karabulut, Türkiye'nin dünyaya açılmaya başladığını ve seyyahlığın da bilimin bir parçası olduğunu belirterek, bu projede, lise öğrencilerinin gazeteci Coşkun Aral'ın önderliğinde, Budizm'in ruhani lideri Dalai Lama'nın son konuşmasına şahit olacağını kaydetti.

Karabulut, Doğa Okulları öğrencilerinden Tunahan Pehlivan ve Beyza Ceren Eser'in, büyük bir ülke ve dünyadaki farklı bir kültürü görme fırsatının olduğunu söyledi.

Gazeteci Coşkun Aral da, Türk milletinin gezen bir toplum olmadığını ifade ederek, "Aileler çocuklarını korumak için gözünün önünde oturtuyorlar. Yurt dışındaki insanlar, genç yaşlardan itibaren gezmeye başlıyor. Ben küçük yaşlardan itibaren gezmeye başladım. Şimdi kızıma da bunu aşılıyorum" dedi.

"Çocuklar, gezilerde Hindistan başka bir gezegen, bunu fark edecekler" diyen Aral, herkesin ön yargılarından kurtulması gerektiğini, Hindistan'ın binlerce kez gidilse de keşfedilmeyen birçok yeri kalacağını ve çocukların, 1 milyar nüfus içinde yoksulluğu da göreceklerini söyledi.

Gezilecek yerlerde çocukların çekeceği fotoğraflar ile sergi açmayı ve görüntülerle de bir belgesel hazırlamayı planladıklarını anlatan Aral, bu gezinin onlar için büyük şans olduğunu kaydetti.

Hindistan ve Nepal'e gidecek olan Pehlivan ve Eser de, hemen Hindistan'a gitmek istediklerini ve bu gezi için büyük heyecan duyduklarını dile getirdi. Gezinin 6 ile 18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Toplantıya, Doğa Anadolu Liseleri Genel Kordinatörü Ömer Gündoğdu, öğrencilerin aileleri ve akademisyenler katıldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title