Haberler

Itb Berlin Turizm Fuarı'nın Ardından

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye turizminin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını vurgulayarak, katma değeri yüksek tarih, sağlık, inanç turizmi modeli üzerine de yoğunlaşılması gerektiğini bildirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye turizminin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını vurgulayarak, katma değeri yüksek tarih, sağlık, inanç turizmi modeli üzerine de yoğunlaşılması gerektiğini bildirdi.

Demir, ITB Berlin Turizm Fuarı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, fuarda Alman yatırımcıların Karahayıt Kür Kenti'ne, Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden hastaların Pamukkale Termal Sağlık Kenti'ne yönlendirilmesi için sağlık acenteleriyle işbirliği konusunda görüşmeler yapıldığını belirtti.

Fuarın Denizlili firmalar adına oldukça verimli geçtiğini ifade eden Demir, bu tür büyük fuarların, Denizli'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Demir, bu önemin farkında oldukları için Denizli'den fuara üst düzey bir katılım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Denizlili turizmcilerin fuarda önemli bağlantılar kurduklarını belirten Demir, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İlimizin önemli turizm potansiyeli olan termal sağlık turizmini en iyi şekilde tanıtarak, yabancı tur operatörleri ile bağlantılar kuruyoruz. Ümit ediyoruz ki bu girişimlerimizin sonucunu alacağız. Bunlarla birlikte Türkiye turizmi sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil, katma değeri yüksek tarih, sağlık, inanç turizmi modeli üzerine de yoğunlaşmalıyız. Burada edinilecek tecrübe sonrası mutlaka bunu kültür turizmi ve diğer turizm dallarıyla desteklemek zorundayız. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin yanı sıra Dünyada eşi benzeri bulunmayan Pamukkale ile termal değerlerimiz, özellikle standımızı ziyaret eden ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü."

Açıklamada, termal sağlık turizminin ön planda tutulduğu Denizli standında, Pamukkale Termal Sağlık Kenti Projesi'nin tur operatörlerine ve medya mensuplarına anlatıldığı belirtildi.

ITB Berlin Turizm Fuarı'na Denizli'den Vali Abdülkadir Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan ve sektör temsilcileri katıldı.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Termal Berlin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title