Haberler

İşitme Engelli Çifte Sürpriz Yapıldı

Güncelleme:

Etlik Halk Eğitim Merkezi ve sağlık personelleri, hastanenin önünde simit satan işitme engelli çifte sürpriz yaparak işaret diliyle konuştu. Etkinlikle işitme engellilerin yaşadığı dünyaya dikkat çekildi.

Etlik Halk Eğitim Merkezi ve sağlık personelleri, hastanenin önünde simit satan işitme engelli çifte sürpriz yaptı. Çiftle 15 dakika içinde herkes işaret diliyle konuştu.

Sağlık personelleri tarafından yapılan sosyal farkındalık etkinliği hastanenin önünde gerçekleştirildi. Personeller, simit satan işitme engelli çiftle işaret diliyle konuştu. Yapılan etkinlikte 'onlar sessiz dünyalarında yaşarken 15 dakika içinde herkesin işaret diliyle konuşması ve ben onların dünyasında değilim onlar benim dünyamda' hissini yaşatmak hedeflendi.

"Biz onların dilini öğrenebiliriz ama onlar bizim dilimizi öğrenemezler"

Sağlık çalışanlarına eğitim veren İşret Dili ve Tercüman eğitmeni Tuğba Akbaba, "Bu bahsettiğimiz işitme engelliler topluluğundan dezavantajlı bir grup olarak geçiyorlar. Bu bireylerde işaret dili bilmezseniz iletişime geçemezsiniz. Bu sebeple bunun farkındalığını arttırmak, herkesin bunu bilmesi, bu amaçla bu hedefle uğraş vermek benim için çok güzel bir duygu. Bu etkinliği planlarken aslında şu mesajı vermek istedik. İşitme engelli birey, kendince şunu hissetsin 'evet onlar benim dünyamda şu an.' Bu mesajı verdik. Özellikle sağlık alanlarında onların daha çok fayda alabilmesi adına hastanelerde tercüman olması gerekmekte. Tercüman yok ise işaret dili bilen bir personel olması lazım. Biz onların dilini öğrenebiliriz ama onlar bizim dilimizi öğrenemezler" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları etkinliğin ardından sağlık personelleri, işitme engelli çifte çiçek takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Simit Engelliler Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title