Haberler

Hakkari'de 'Suruç' Protestosu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırı, Hakkari’de HDP, DBP ve kent konseyi tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırı, Hakkari'de HDP, DBP ve kent konseyi tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, HDP Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, DBP Eş Başkanları Musa Çiftçi, Berivan Akboğa, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, İHD, Kurdi-Der, Mazlum-Der, Barış Anneleri ve binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önünde toplandılar. Esnafların da kepenk kapatıp destek verdiği yürüyüş Bulvar Caddesi üzerinde başlayıp, Barış, Pagan, Hastane, Çevre yolu üzerinde 3 kilometre boyunca devam etti. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti binası önünde duran kalabalık burada slogan atarak oturma eylemi yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Zeynep Dara Besi, IŞİD terör örgütünün savunmasız insanlar üzerindeki vahşetini lanetlediklerini söyledi.

Basın açıklaması sonrası yürüyüş halinde belediye binası önüne gelen kalabalık burada da bir süre oturma eylemi yaptı. Rahmi Temel, burada esnaflara seslenerek işyerlerini açmalarını istedi. Kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. Her ihtimale karşı güvenlik güçleri de yoğun güvenlik önlemleri aldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dilek Hatipoğlu Şanlıurfa Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title