Haberler

Gürün'den Aydınlı Zurnacıları Davet Etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bu yıl 3.’sü tertip edilen ve 02 Eylül 2015 günü başlayacak olan Zurna Festivaline Aydınlıları ve nefesine güvenen Aydınlı zurnacıları davet etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bu yıl 3.'sü tertip edilen ve 02 Eylül 2015 günü başlayacak olan Zurna Festivaline Aydınlıları ve nefesine güvenen Aydınlı zurnacıları davet etti. 02-03-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak olan Uluslararası Zurna Festivali'ne yerli ve yabancı olmak üzere 19 solist zurnacı katılacağı belirtildi.

2013 yılında ulusal olarak başlayan ve iki yıldır da uluslararası olarak düzenlenen Zurna Festivali'nin Sanat Danışmanlığını Ertan Tekin ve Halil Çokyürekli yaparken; Genel Sanat Yönetmenliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl yapacak. Festivalde Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Eskişehir, Kırşehir, Kars, Artvin, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan ve Ermenistan'dan sanatçılar sahne alacak. Festivalin onur konuğu ise bağlama üstadı Arif Sağ olacak. Üç gün sürecek festivalin ilk günü Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık hava tiyatrosunda saat 20.30'da Ses sanatçısı Hüseyin Turan ve pek çok önemli ismin katılımı ile yapılacak. İkinci gün Fethiye'de Beş Kaza Meydanında saat 21.00 de gerçekleşecek ve Festivalin kapanışı ise 04 Eylül 2015 günü Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen festival ile ilgili olarak "Bu festivalle dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden birisi olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca bu işe gönül vermiş ustalarımıza da hak ettikleri saygıyı göstermek için de bir fırsat olacak. Emeği geçen ve katılacak olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Osman Gürün Aydınlı Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title