Haberler

Ereğli, 'Masum Eller Kirlenmesin' Projesi İle Çocukları Koruyacak

Güncelleme:

Ereğli Kaymakamlığı, çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla "Masum Eller Kirlenmesin" Projesini hazırladı.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla "Masum Eller Kirlenmesin" Projesi hazırladıklarını bildirildi.

Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları sokakta çalışmaya iten sebepleri ortadan kaldırmayı ve onların istismar edilmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan projenin, örnek bir çalışma olabileceğini ifade eden Çay, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı sokağa iten alışkanlıkları tespit ederek bunları bertaraf edeceğiz. Eğer belirlenen aileler alınan tedbirlere rağmen çocukları sokakta dilendirmeye ve çalıştırmaya devam ederse yavrularını yetiştirme yurtlarına alacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve donanımlı olarak yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Sivrisineği öldürmekten ziyade bataklığı kurutmak daha iyidir. Çocuklarımıza eğitim ve iş imkanı sağlarsak çocuklarımızı sokaklara iten nedenleri ortadan kaldırmış olacağız. Biz  çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapacağız."

İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ise, madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılması için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak "Bunu yaparken sosyal ve kültürel faaliyetlerle yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz. Toplumu bilinçlendirmek ve çocukları sokakta çalışan aileleri bilinçlendirmeyi, bilgi ve beceri kazandırmayı da amaçlıyoruz" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title