Haberler

Engelliler Beyoğlu'nda İftar Sofrasında Buluştu

Yılın 365 günü engellilerin yanında olan Beyoğlu Belediyesi, Aynalıkavak’ta düzenlediği sokak iftarında engelli vatandaşları ve ailelerini bir araya getirdi.

Yılın 365 günü engellilerin yanında olan Beyoğlu Belediyesi, Aynalıkavak'ta düzenlediği sokak iftarında engelli vatandaşları ve ailelerini bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İlçede engelleri kaldırmak için ellimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşlara yaşatmaya çalışan Beyoğlu Belediyesi, engelli vatandaşları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu. Aynalıkavak'ta düzenlenen geleneksel sokak iftarına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. Programa katılan Başkan Demircan, masaları tek tek gezerek engellilerle sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi.

Kurulan iftar sofralarında birliğin beraberliğin en güzel örneğini yaşadıklarını söyleyen Başkan Demircan, ilçede engelleri kaldırmak için ellinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini belirtti.

"DOSTLUĞU VE PAYLAŞMAYI PEKİŞTİRİYORUZ"

Ramazan ayının kardeşlik ve bölüşme ayı olduğunu hatırlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her akşam farklı bir mahallede yaklaşık 2 bin kişinin aynı anda iftar yaptığını söyleyerek, "Bir belediye başkanının en önemli görevi vatandaşların huzurunu ve birbirleriyle olan geçimini sağlamasıdır. Biz insanları bu sofraların etrafında bir araya getirerek bu kardeşliği dostluğu ve paylaşmayı pekiştiriyoruz" dedi.

İnsanların birbirlerine muhtaç olduklarını da sözlerine ekleyen Demircan, "Allah bizi birbirimize muhtaç yarattı. Ama bu sofraların bereketi, bu sofraların mağfireti, burada dostluğu ve kardeşliği paylaşmayı öğretiyor. Hepimizin bir iç dünyası vardır, bir ruh alemi vardır. Bakmakla yükümlü olduğumuz kişiler vardır. Bu annemizdir, babamızdır, evladımızdır, hepimiz bu dünyada birbirimize muhtacız. Bunları da en iyi sizler bilirsiniz" diye konuştu.

BEYOĞLU BELEDİYESİ 365 GÜN ENGELLİLERİN YANINDA

Beyoğlu Belediyesi yılın 12 ayında engelli vatandaşların engellerini kaldırmak için mücadele ediyor. Mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi arasında yakın zamanda imzalanan ortak işbirliği protokolü ile Tophane'deki Engelliler Merkezi artık Beyoğlu Engelliler birimine dönüştürüldü. Burası engelli ve yakınlarının engellilikle ilgili ilk elden en doğru bilgiyi alabilecekleri servis noktası haline getirilirken Beyoğlu'ndaki tüm engellilere hizmet veren birimde engellilere ihtiyaç duyduğu malzemeler veriliyor. Akülü tekerlekli sandalyeden, işitme cihazına, ATV' den özel yapım pusete kadar çeşitli malzemeler engellilere ücretsiz olarak temin ediliyor.

ENGELLİLERE AİLELERİYLE KEFKEN TATİLİ

Bunun yanı sıra Beyoğlu İlçesinde ikamet eden engelliler ve ailelerinin sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak ve onları motive etmek amacıyla sosyal aktiviteler düzenleniyor. Bunların başında Kefken Kampı geliyor. Engelliler ve aileleri her yıl bir hafta boyunca kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir aile ortamında tatil yapma imkanı buluyor.

YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN EVDE BAKIM VE TEMİZLİK

Beyoğlu Belediyesi ilçede ikamet eden yaşlı ve engelli vatandaşlar için başlattığı yeni hizmetinde de vatandaşların ev temizlikleri, evdeki bayların saç sakal tıraşları yapılıyor. İlk etapta 15 günde bir kez verilen bu hizmette evin genel temizliğinden, camlarının silinmesi, halılarının yıkanması, ıslak zemin temizliğine kadar birçok başlık yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title