Haberler

Darende'den Kısa Kısa

Darende'de 400 kişi Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup sınava girdi.

Darende'de 400 kişi Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup sınava girdi.

Özel Şelale Eğitim Kurumları'yla Hügem Dershanesi Hazreti Muhammed'in 1442. doğum yıl dönümü dolayısıyla "Hepimiz O'nu Okuyoruz" isimli bir etkinlik düzenledi.

İlçede çok sayıda vatandaşa dağıtılan "Efendimizin Nurlu Hayatı" adlı eserin içerisindeki bilgilerden oluşan ödüllü bir sınav hazırlandı. Yarışmaya başvuran çeşitli yaş gruplarından 400 kişi, Hügem Dershanesi'nde bir saatlik sınavda yöneltilen 50 soruya yanıt verdi.

Özel Şelale Eğitim Kurumları Müdürü Mansur Özer, projeye ilçe merkezinin yanı sıra belde ve köylerden ilgi gösterildiğini söyledi. Özer, "Bugün O'nu ne kadar biliyorsak, o kadar huzurluyuz. O'na duyduğumuz ihtiyaç, başkalarına duyduğumuz ihtiyaçtan çoktur. Bu yarışmayla gençlerimiz, Allah Resulünün örnek hayatını öğrenmeye çalıştı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tertip ettiğimiz bu organizasyonla Peygamber Efendimizin hayatını çok sayıda insanın daha yakından tanımasını amaçladık" dedi.

Sürpriz hediyeler hazırladıklarını kaydeden Özer, değerlendirme sonucu ilk 10'a girenlerin düzenleyecekleri programla ödüllendirileceğini ifade etti.

-Komi yetiştiriciliği kursuna katılanlara sertifikaları verildi-

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, SODES projesi kapsamında açılan "Komi Yetiştiriciliği" kursuna katılanlara sertifikalarını verdi.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce uygulanan Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursun, Kalkınma Bakanlığı'nca desteklendiği ve 192 saatlik kursta 18 kişinin eğitim gördüğü bildirildi.

Belge dağıtımında bir konuşma yapan Kaymakam Aktaş, restoranlarda çalışacak nitelikli elaman sıkıntısını gidermek amacıyla kurslar düzenlediklerini ifade etti. Aktaş, "Darende'de son yıllarda turizm alanında önemli mesafeler kat edilmiştir. Restoranlarda çalışacak nitelikli elaman sıkıntısını gidermek amacıyla açtığımız kurslar ilgi görmekte. Hizmet sektöründe kalifiye elemanlar her zaman el üstünde tutulmaktadır. Umarım burada öğretilen bilgiler sizlerin geçimlerinizi sağlamanıza yardımcı olur. Hedefimiz, hizmet alanında yapılan bu tür kurslarla daha fazla nitelikli elaman yetiştirmektir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Darende Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title