Haberler

Fransa'dan yola çıktı, Cumhuriyet için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdi

Güncelleme:

Fransa'dan yola çıktı, Cumhuriyet için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdi Fransa'dan yola çıkan ve Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Bekir Aysan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdi.

Fransa'dan yola çıktı, Cumhuriyet için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdi

BALIKESİR - Fransa'dan yola çıkan ve Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Bekir Aysan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla 47 gün önce Fransa'nın Mulhouse kentinden bisikletiyle yola çıkarak 11 ülkeyi geçip 3 bin 500 kilometre kat eden 55 yaşındaki Fotoğraf Sanatçısı Bekir Aysan, Balıkesir'in Edremit ilçesine ulaştı.

Yolculuğunun son parkurunda Kazdağları'nın eşsiz manzaraları arasından geçen Aysan zaman zaman yolda durup çevrenin fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinde ilçeye ulaşan Aysan'ı Edremit Şehit Hamdibey Meydanı'nda ilçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve törene katılan protokol mensupları karşıladı.

Fransa'da bir üniversitede görsel ve işitsel bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştığını dile getiren ve Edremit Ticaret Odası'nın sponsorluğunda bu yolculuğu gerçekleştiren Aysan: "Bu yolculuk 47 gün önce başladı. Buraya gelmek için 3 bin 500 kilometre bisiklet kullanmam gerekti. Doğal ile ilçe içi olmak, insanın içindeki gücü hissetmek ben üniversitenin görsel ve işitsel bölümünde çalıştığım için sürekli fotoğraf video drone ile çekim yaptım. Bu yolculuğun bir de kitabını hazırlıyorum. Ben sporcu değilim. Çevreci olduğum için çevreyi kirletmeden yola çıkmayı düşündüm. Bisiklet ile yola çıkarak karbon hesabımın sıfır olmasını istedim. Bunu herkesin yapabileceğini göstermek istedim. Ben yaptıysam herkes yapabilir. Bu yolculuğun son noktası benim için çok önemli. Yolculuğun sonunun Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına denk gelmesi ve Edremit'e bu şekilde girip kutlama yapmak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak için 3 bin 500 kilometre pedal çevirdim ve Edremit'e bu şekilde giriş yapmaya karar verdim." dedi.

Bu 3 bin 500 kilometrelik yolculuğa sponsor olan Edremit Ticaret Odası'nın Başkanı Ahmet Çetin ise "Cumhuriyetimizin 100. Yılı için fransa'dan bisikleti ile yola çıktı. 3 bin 500 kilometre yol yaptı. 11 ülkeyi geçti. En sonunda memleketi Edremit'e geldi. Bizde onu burada çok büyük bir coşku ile karşıladık. Edremit Ticaret Odası olarak bu yolculuğunda kendisine sponsor olduk. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Edremit Edremit Fransa Seyahat Turizm Genel Yerel Spor Haberler

title