Haberler

Cezaevi, Park Oluyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe merkezinde 1980 yılında yapılan ve 30 hükümlü kapasiteli cezaevi yıkılarak parka dönüştürülecek.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe merkezinde bulunan cezaevi parka dönüştürülecek. Yapılacak olan park, ilçenin ilk parkı olma özelliğini de taşıyacak.

1980 yılında yapılan ve 30 tutuklu ve hükümlü kapasiteli cezaevinin 4 yıl önce kapatılması nedeniyle, Kaymakamlık olarak başvurdukları Adalet Bakanlığı'ndan Ceza ve Tevfik Evinin devrinin kendilerine yapıldığını açıklayan Mimar Sinan Batmaz, artık bunun yerine ilçenin ilk parkının yapılacağını bildirdi.

Kaymakamlık ve Belediye ile yürüttükleri ortak çalışma kapsamında belediyenin park yapması için yeri tahsis ettiklerini belirten Kaymakam Batmaz sözlerini şöyle sürdürdü;


"Yapılacak park, ilçemizin gerçek anlamda ilk parkı olma özelliğini taşıyacak. 400 metre kare alana sahip olan cezaevine yapılacak parkta yeşil alanlar, oturma bankları, kamelyalar ve çocuk oyun alanları olacak. Yapılacak olan bu parkın ardından ilçenin çeşitli yerlerine yenilerinin ekleneceğine inanıyorum. Şimdiden ilçemizin ilk olacak parkının hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title