Haberler

Büyüme Rakamları

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, genel seçimler sonrası oluşan siyasi belirsizliğin bir an önce giderilerek ekonomiye odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, genel seçimler sonrası oluşan siyasi belirsizliğin bir an önce giderilerek ekonomiye odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Tiryakioğlu, yazılı açıklamasında, piyasalara pozitif etki sağlanması ve ekonominin ülkenin birinci maddesi olması için tüm siyasetçilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek milli bütünlük içerisinde ekonominin gelişimine katkı sunacak çalışmalara kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

İş ve ekonomi dünyasının yeni hükümetin kurulması noktasında atılacak tüm adımları yakından takip ettiğine dikkati çeken Tiryakioğlu, mevcut durumun Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Tiryakioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ekonomik istikrar için siyasette istikrarın sağlanması ve belirsizliğin giderilmesi gerekiyor. Yönünü  gelişime ve üretime doğru çeviren ve bu noktada hedefini dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak olarak belirleyen Türkiye'nin hiç bir alanda vakit  kaybetmeye zamanı yoktur. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen yüzde 2,3 oranındaki büyüme sevindiricidir. Bu rakam beklentilerin üzerinde ama yine de yeterli değil. Bu noktada ülke üretimimizi topyekun daha da arttırmamız gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Borsası Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title