Haberler

Bursa'da İmam Hatip Okulu 50 Yaşında

Güncelleme:

Bursa İmam Hatip Okulu'ndan mezun olanlar 50. Yıla hazırlanıyor

Bursa İmam Hatip Okulu'nun şehrin önemli markalarından biri olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 50. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan okulun toplumun her kesimine anlatılması gerektiğini söyledi.

Bursa İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunları, Kültürpark'ta düzenlenen gecede bir araya geldi. Tertip edilen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yıldırım ilçesi Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, Bursa İmam Hatip Okulu Müdürü Abdullah Karaağaç ve çok sayıda mezun katıldı. 50. Yıl Kutlama Tertip Komitesi adına konuşan Muhsin Özyıldırım, 50. yıl çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, kendisinin Bursa İmam Hatip Okulu'nun ilk mezunlarından olduğunu ve aynı zamanda Bursa Erkek Lisesi'nden de mezun olarak inşaat mühendisi olduğunu söyledi. Pala, "Yıllarca aynı sıralarda okuduğumuz arkadaşlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İmam Hatipli olmak, bu okullarla okumak ve mezun olmak bir ayrıcalıktır. Dönemimizde sistem bizi diğer okullarla eşit görmediği için Bursa Erkek Lisesi'ni de bitirdim ve inşaat mühendisi oldum. İmam Hatip okulları mezunları hayatın her alanında görev yapabilen insanlardır. Başta din görevlisi olmak üzere eğitim ve iş hayatında da bulunarak başarılı oldular. İmam Hatip mezunları aldıkları eğitimler sayesinde her ortamda farklarını ortaya koymuştur" dedi.

Türkiye'de belli bir süre sistemin İmam Hatip okulları zararlıymış gibi gösterdiğini hatırlatan Pala, kısa zamanda taşların tekrar yerine oturmaya başladığını söyledi. Türkiye'de manevi eğitimlerin alınabileceği ortamların tekrar oluşturulduğunu anlatan Pala, kavgasız gürültüsüz bir şekilde sürecin geliştiğini belirtti. İmam Hatiplilerin zor süreçleri el birliğiyle aştığını kaydeden Pala, rehavete kapılmadan daha ileriye gidilmesi gerektiğini söyledi. Bursa İmam Hatip Okulu'nun şehir için marka olduğunu anlatan Pala, "Ancak bu marka, birçok önemli ismi mezun etmesine rağmen şehrimizde öne çıkartılamadı. Bu yıl 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yapılacak faaliyetlerde, İmam Hatip okulları tüm Bursalılara doğru şekilde anlatılmalıdır. Bu okulların önemini ve farkını anlatmalıyız. İmam Hatip kavramı hala belirli kesimlerde sadece din görevlisi ilgi algılanıyor. Ancak halkımız bu okullardan mezun olanların avukat, iş adamı, doktor, mühendis, bakan ve başbakan da olduğunu bilmelidir" diye konuştu.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (BİHMED) bir çatı kuruluşu olduğuna değinen Pala, geniş bir camiayı içerisinde barındıran derneğe sahip çıkılmasını istedi. Bursa Kent Konseyi bünyesinde Bursa İmam Hatip okulunun ilk mezunları tarafından Çekirge Çalışma Grubu kurulduğunu hatırlatan Pala, Türkiye çapında bur kurum haline gelen Bursa Kent Konseyi içerisindeki Çekirge Çalışma Grubu'nun şehrin manevi yönlerini araştırdığını, tecrübelerini aktardığını belirtti. 50. kuruluş yıldönümünde Bursa Kent Konseyi'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu aktaran Pala, tüm mezunları da Çekirge Çalışma Grubu'nun faaliyetlerine davet etti.

BİHMED Başkanı Halil Eldemir, bir dönem unutturulmak istenen İmam Hatip okullarının yapılan düzenlemelerle yeniden ilgi görmeye başladığını söyledi. Bursa genelinde 24 tane İmam Hatip ortaokulu ve 17 tane İmam Hatip lisesi bulunduğunu belirten Eldemir, sadece 5. sınıflara 3 bin kayıt alındığını, 2 bin kaydın şehir merkezinde yapıldığını anlattı. Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Karaağaç ise, 1-2 Aralık tarihlerinde okulun 50. kuruluş yıldönümünü farklı programlarla kutlayacaklarını dile getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Araştırmaları uhdesinde Uludağ Üniversitesi´nden Doç.Dr. Mustafa Öcal koordinatörlüğünde 50.yıl albümü-Bursa İmam Hatip tarihi çalışması yapıldığını anlatan Karaağaç, kendilerine her zaman destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya, Çekirge Çalışma Grubu'na ve tüm mezunlarına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Semih Pala Karaağaç Türkiye Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title