Haberler

BESYO Müdürü Kalkavan'a Veda Yemeği

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan, atandığı yeni görev nedeniyle DPÜ'den ayrıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan, atandığı yeni görev nedeniyle DPÜ'den ayrıldı. Kalkavan için BESYO öğretim üyeleri ve çalışanları veda yemeği düzenledi.

DPÜ'de yaklaşık on yıldan beri öğretim üyeliği görevini yürüten Prof. Dr. Arslan Kalkavan Kütahya'dan güzel hatıralarla ayrılacağını söyledi. Kalkavan, "1984 yılında adım attığım Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yaklaşık 20 yıl sonra buruk bir şekilde ayrılarak, 2004 yılı başında Dumlupınar Üniversitesi'nde göreve başladım. Burada çok güzel insanlarla tanıştım, birbirinden değerli bilim insanlarıyla çalışma şansına sahip oldum. Karadeniz'den gelen biri olarak, bu şehirden, bu coğrafyadan bu kadar etkileneceğimi başlangıçta ben de tahmin edemezdim. Bunda Kütahya insanının güler yüzü, misafirperverliği, nezaket ve hoşgörüsünün büyük etkisinin olduğu muhakkaktır. Bunların yanında üniversitemizin Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle şekillenen eşsiz fiziki yapısı, iyi yetişmiş personeli ve imkanları ile pek çok üniversitenin ilerisinde olmasının rolü de çoktur. Üniversitemizde, çalışma arkadaşlarımla birlikte elimizden geldiğince güzel şeyler yaptık. Üniversitemizi; sadece bilimsel çalışmalarda değil, eğitim ve öğretimde, sportif anlamda ülkemizin en önde gelen BESYO'larından biri haline getirdik. Bunların gerçekleşmesinde görev yaptığım sürece hep destek veren saygıdeğer rektörlerim ve değerli yönetimlerinin katkısı büyüktür. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KÜTAHYA'NIN FAHRİ BİR TEMSİLCİSİ OLARAK GÖREV YAPACAĞIM"

Dumlupınar Üniversitesi'nden huzurlu ve mutlu bir şekilde ayrıldığını, meslek hayatının en güzel yıllarını Kütahya'da geçirdiğini belirten Prof. Dr. Arslan Kalkavan sözlerine şöyle devam etti,

"Bundan sonra gittiğim yerlerde üniversitemizin ve Kütahya'nın fahri birer temsilcisi olarak görev yapacağım. Germiyan Beyliği'nin başkentine, Evliya Çelebi'nin memleketine, İstiklal Savaşımızın kazanıldığı topraklara, Kütahya'nın misafirperver, güler yüzlü, hoşgörülü, nazik ve güzel insanlarına, hepsinden öte ülkemizin fiziki yapılanması en güzel olan üniversitesine, çok değerli yöneticilerine, bilim insanlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan ise, Prof. Dr. Arslan Kalkavan adına düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, "10 yıldır sürdürdüğü müdürlük görevinde üniversitemize bilimsel çalışmalarıyla, eğitim öğretim alanında yaptığı katkılarının yanı sıra, sportif başarılarla da önemli katkıları oldu. Bundan sonraki hayatında da en az buradaki gibi başarılı bir hayat sürmesini diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan ve Prof. Dr. Kaan Erarslan, Prof. Dr. Arslan Kalkavan'a anı tabağı takdim etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

karadeniz teknik üniversitesi kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title