Haberler

Başkan Türel'den Turmepa'ya Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da Onursal Başkanlığını da Yaptığı Deniz Temiz Turmepa Derneği Üyeleriyle, Antalya Şubesinin Açılışı Nedeniyle Ship İnn Restoran'da Verilen Yemekte Buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da Onursal Başkanlığını da yaptığı Deniz Temiz TURMEPA Derneği üyeleriyle, Antalya şubesinin açılışı nedeniyle Ship İnn Restoran’da verilen yemekte buluştu.

Yemeğe TURMEPA Genel Başkanı Eşref Cerrahoğlu, Antalya Şube Başkanı Hasan Akıncı, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Çöllü, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ile dernek üyeleri katıldı. Türel, masa masa dolaşıp yemeğe katılan konukları derneğe üye yaptı.

TURMEPA Genel Başkanı Eşref Cerrahoğlu, derneğe ve şubenin açılışı nedeniyle kendilerine verdikleri destekten dolayı Başkan Menderes Türel’e teşekkür ederek, deniz kirliliği ve çevreye olan duyarlılığı nedeniyle kutladı. Antalya’da turizm nedeniyle deniz temizliğinin önemine dikkat çeken Cerrahoğlu, halkı, sektörleri ve çocukları bilinçlendirmek için eğitim programları düzenlediklerini anlattı.

KİRLİLİĞE HAVADAN TESPİT

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in desteğiyle Antalya’ya kıyı ve deniz inceleme merkezi kuracaklarını belirten Cerrahoğlu, “Bunu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yapacağız. Ayrıca 2008 yılında Türkiye’deki 3’ncü atık toplama gemisini Antalya’da hizmete sokacağız. 2007 yılı Eylül ayında insansız uçakla Antalya kıyılarını ve denizi kirleten yat, gemi ve otelleri havadan tespit edeceğiz” dedi. TURMEPA Antalya Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı Menderes Türel, 2 yıl önce TURMEPA’nın Antalya’da kurulmasıyla ilgili Eşref Cerrahoğlu ile görüştüğünde çok heyecanlandığını belirterek, “TURMEPA’nın Türkiye çapında yaptığı çalışmaları yakından bildiğim için Antalya’da şubesi bulunmamasından hayıflanıyordum. Antalya’da kurulması için gerekeni yapmaya hazır olduğumu bildirdim. Şimdi derneğin Antalya’da çok daha fazla üyeye sahip gerek. Bunun için bizzat kendim çalışacağım ve üye kazandıracağım” diye konuştu.

ÇEVRECİ BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir olarak denize ve çevreye büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Türel şunları söyledi: “Antalya’da artık tek bir damla atık su biyolojik olara arıtılmadan denize bırakılmıyor. Antalya’nın tarihindeki 300 kilometrelik kanalizasyon sisteme 450 kilometre daha ekledik. 250 bin kişilik arıtma kapasitesini 500 bin kişiye çıkardık. Şimdide Arıtma çamuru kurutma projesine başlıyoruz. Arıtmanın çamurundan artık enerjimizi üreteceğiz, kompost gübre yapacağız.”

ARITMALAR BAŞARILI

Deniz Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Çöllü, TURMEPA’nın gelişimine Antalya’daki turizmcilerin katkısının şart olduğunu söyledi. Çöllü, deniz dip kirliliğinin tespitine yönelik Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu; “Deniz dibince incelemeler yapıyoruz. Arıtmaların denizle buluştuğu noktaları inceliyoruz. Büyükşehir Belediyesinin Antalya merkezindeki biyolojik arıtmaların başarıyla çalıştığını görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. İlçe ve belde belediyelerden de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.”

DESTEK BEKLİYORUZ

TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalya’nın en büyük sermayesi olan deniz ve çevreye gözbebeği gibi bakılması gerektiğini vurgulayarak, doğaya gönül vermiş insanların oluşturduğu TURMEPA’ya herkesi destek olmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından TURMEPA Genel Başkanı Eşref Cerrahoğlu Başkan Menderes Türel’e derneğe ve çevreye katkılarından dolayı gemi maketi hediye etti.

TÜREL ÜYE YAPTI

Ayrıca Denizcilik konusunda yaklaşık 280 yıllık yayın hayatı bulunan Lloyd’s List tarafından, çevre ve güvenlik dalında denizde terk edilmiş bir gemiyi kurtararak çevre felaketini önlemek suretiyle büyük bir gemi kurtarma başarısı gösteren Hasan Akıncıoğlu’na verilen ödülü Başkan Türel ve TURMEPA Genel Başkanı Eşref Cerrahoğlu verdi. Başkan Türel, masaları tek tek dolaşarak davetliler arasından TURMEPA’ya üye olmayanları bizzat kendisi üye yaptı.

(AT-AT-Y)

25.05.2007 12:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title