Haberler

Başkan Öztekin, Bakan Kurum ile Kağıthane'deki projelerini değerlendirdi

Güncelleme:

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşerek Kağıthane'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumuna ve çevre-şehircilik projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşerek Kağıthane'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumuna ve çevre-şehircilik projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İLBANK Ataşehir Bölge Hizmet Binası'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İstişare toplantısında kentsel dönüşüm, park ve yeşil alanlar, altyapı ve geri dönüşüm hizmetleri konuşuldu. Kağıthane Belediyesi'nde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile bu alandaki çalışmalar hız kazandı. Kağıthane'de riskli olduğu tespit edilen binin üzerinde konut, 5 okul, cami ve yurtlar yeni baştan inşa ediliyor. İlçede yapı stokunun yüzde 60'ı yenilendi.

AFETLERE KARŞI TÜM TEDBİRLER ALINDI

Kağıthane Belediyesi tarafından Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kuruldu. Afet anı ve sonrasında haberleşme ve müdahale konularında önemli görevler üstlenecek olan merkezden, 90 ayrı nokta 400 kamerayla anbean izlenebilecek. Okul ve iş yerlerinde afet bilinci ve ilk yardım eğitimleri düzenlendi. Afet toplanma alanlarının sayısı 99'dan 175'e çıkarıldı. Toplanma alanlarına karekodlu okuma sistemi getirildi. İlçede düzenli olarak tahliye, yerleştirme ve planlama tatbikatları gerçekleştirilmeye devam ediyor.

25 BİN AĞAÇ DİKİLDİ

Kağıthane Belediyesi son 3 yılda 25 bin ağaç dikimi yaptı. Ihlamur, süs kirazı, zakkum, süs eriği, süs armudu, hatmi, her daim yeşil manolya gibi bitki türlerinden oluşan ağaçlar dikildiği bölgenin çehresi ve havası değişti. Şehirdeki parkların tamamı yenilenirken, mevcutlara yenileri eklendi. İlçeye 20 bin metrekarelik botanik bir meydan ve yeni millet bahçeleri kazandırıldı.

ALTYAPI BAŞTAN SONA YENİLENDİ

İlçeye birçok tematik cadde kazandırılırken, yolların tamamı yenilendi. Yeni yağmur suyu kanalları ve istinat duvarları inşa edilerek afet öncesi tedbirler sıklaştırıldı. Haberleşme, afetlerle mücadelede en önemli konuların başında geldiğinden; hızlı ve kesintisiz bir haber ağı teknolojisi için son 3 yılda 75 kilometrelik fiber optik kablolama yapıldı.

YEŞİL KORİDOR VE BİSİKLET YOLU

Kağıthane Belediyesi tarafından, Cendere Vadisi üzerinde 5 kilometre uzunluğundaki alana bisiklet yolu ve 'yeşil koridor' yapılıyor. Spor alanlarının, dinlence yerlerinin de olacağı yere farklı türde yüzlerce ağaç ve binlerce bitki dikilecek. Tarihte bilinen adıyla Sadabad bölgesine yapılan bisiklet yolu ve yeşil koridor ile şehrin içinde doğal bir tabiat alanı oluşturuluyor.

TARİHİ ESERLER İHYA EDİLİYOR

Kağıthane Belediyesi son 3 yılda ilçedeki birçok tarihi eseri restore etti. Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi ve Sadabad Su Sarnıcı'nın restorasyonu tamamlandı. Atiye Sultan Sarayı su kemerleri ve Süvari Karakolu'nun restorasyonu devam ediyor. Tarihi Kağıthane Treni 100 yıl aradan sonra raylarla yeniden buluştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title