Haberler

Avrupalı Edirneli Gazeteciler Derneği Kuruldu

Merkezi Edirne'de Olan Avrupalı Edirneli Gazeteciler Derneği Kuruldu

Merkezi Edirne'de olan Avrupalı Edirneli Gazeteciler Derneği kuruldu.

Derneğin Kurucu Başkanlığını üstlenen TRT Edirne Temsilcisi ve Uzunköprü Gazetesi Sahibi Adem Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin Avrupa ülkelerine komşu olması ve bu ülkede ki meslektaşları ile iyi diyaloglar içinde olmak, Türkiye'yi ve Edirne'yi tanıtmak için böyle bir dernek kurduklarını belirtti.

Özsoy, şunları kaydetti:

'Ülkemizi ve Edirne'yi Avrupa ülkelerinde daha iyi tanıtmak, düşünce ve basın özgürlüğünün, gerek ülkemizde gerekse ülkemizin bulunduğu coğrafi bölgede tam olarak gerçekleşmesi, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, yayın kuruluşu sahiplerinin ve gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmalarda bulunarak, yayın kuruluşları sahipleri ve çalışanları olarak yurt dışı ilişkilerde bulunarak Avrupalı meslektaşlarımızla kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu derneği kurduk.

Yerel basın sahiplerinin ve çalışanlarının sorunlarını biliyoruz. Derneğimizin bu gün için kurucu yönetiminde Edirne'de ki basın kuruluşlarının yöneticileri yer almaktadır. Önümüzde ki günlerde derneğimize yeni üyeler kazandırarak Türkiye ve Edirne adını Avrupa'ya taşıyacağız.'

Bu arada derneğin kurucu yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

TRT Edirne Temsilcisi ve Uzunköprü Gazetesi Sahibi Adem Özsoy, ETV Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Akkan, Vatandaş Gazetesi sahibi Volkan Şenveli, Edirne Haber Gazetesi Sahibi Kerim Yürk, Gündem Gazetesi Sahibi Murat Top, Edirne Gazetesi Sahibi Murat Turgu, ETV Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kaya.

(AÖ-RC-NÖZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title