Haberler

Avdan Köylüleri Şenlikte Buluştu

Korkuteli İlçesi'ne Bağlı Avdan Köyü'nde Bu Yıl 3.düzenlenen Yayla Şenliği, Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve Köy Muhtarlığı Tarafından Düzenlenen Şenlik, Yıllar Önce Avdan Köyü'nden Ayrılan Köylülerin Buluşmasını ve Bütünleşmesini Sağladı.

Korkuteli İlçesi'ne bağlı Avdan Köyü'nde bu yıl 3.düzenlenen yayla şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlik, yıllar önce Avdan Köyü'nden ayrılan köylülerin buluşmasını ve bütünleşmesini sağladı.

Dernek tarafından hazırlanan ve yeşil alanda gerçekleştirilen şenlikte hasret gideren köylüler, miniklerin güreşlerini izlerken, sanatçı Sincanlı Filiz’in söylediği birbirinden hareketli parçalarla coşkulu anlar yaşadı.

Korkuteli ve Antalya bölgesinden çok sayıda protokol mensubunun katıldığı organizasyonun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Düdükcü, bu yıl 3. düzenlenen şenliğin geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Avdan Köyü'nü ve Avdan'ı bir marka olarak tanıtmak istiyoruz" dedi.

Şenlikte düzenlenen güreş müsabakasına katılan 97 güreşçi bir birleriyle kıyasıya mücadele ederken bazı güreşçiler zor anlar yaşadı. Türk kültürünü ve geleneklerini yaşatmak ve ata sporunu sevdirmek için şenliklerde güreşler de düzenlenirken, şenlik ağası seçimi de yapıldı.Yapılan açık arttırmada Şenlik ağalığını Avdan köyünden evli olan Asım Kaya 15 bin YTL ile kazandı. Şenlikte davetlilere hazırlanan kavurma, ekmek arası köfte, köy helvası ve ayran ikram edildi.

Şenliğe Antalya Ak Parti Milletvekili adayı Ayşe Güniz Yılman, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tuncay Ercenk, Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Feridun Bahşi, Saadet Partisi Milletvekili adayı Ali Aktaş, Fahrettin Tuğ, Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan, Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, çevre belediye başkanları, Siyasi parti başkanları, köy muhtarları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Düdükcü, eski şenlik ağası Ekrem Bülbül'e yaptığı çalışmalardan dolayı bir plaket verdi.

Kızılay Kan Merkezi de şenliklere katılarak kan bağışı topladı ve sağlık taraması yaptı. Şenliklere 10 bine yakın vatandaş katıldı. Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlikte elde edilen gelirin sondaj suyu araştırmasında kullanılacağı bildirildi.

(AD-AT-Y)

11.06.2007 11:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title