Haberler

Antalya 3'ncü Geleneksel Çiçek Festivali Başlıyor

Geçtiğimiz Yıllarda Coşkuyla Kutlanan Çiçek Festivali'nin Bu Yıl Gerçekleştirilecek Üçüncüsü İçin Yoğun Bir Çalışma Sürdürülüyor. Kepez Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası, Antalya İhracatçı Birlikleri, Altınsiad ve Çiçek Tanıtım Grubu Temsilcilerinin Yer Aldığı Komite Çalışmalarını Tamamlandı.

Geçtiğimiz yıllarda coşkuyla kutlanan Çiçek Festivali’nin bu yıl gerçekleştirilecek üçüncüsü için yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Kepez Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası, Antalya İhracatçı Birlikleri, ALTINSİAD ve Çiçek Tanıtım Grubu temsilcilerinin yer aldığı komite çalışmalarını tamamlandı.

17 Mayıs 2007 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayacak festival Işıklar Cadddesi Karaalioğlan Parkı içinde 15.00’de gerçekleştirilecek çiçek dizayn yarışması ile devam edecek. Festival kapsamında çocuklara yönelik resim yarışması, Kepez bölgesi sakinlerine yönelik apartman peyzaj düzenleme yarışması ve gazeteciler arası “festivalin en iyi fotoğrafı” yarışması gerçekleştirilecek.

Antalya’daki kesme çiçek üretiminin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması, sektöre yönelik ilginin arttırılması amacıyla gerçekleştirilen festival kapsamında 18 Mayıs’ta Dokuma Fabrikası önünde başlayacak olan çiçek korteji, şehir merkezinde turladıktan sonra Kepez Spor Kompleksinde sona erecek. Spor kompleksinde ünlü sanatçı Petek Dinçöz konseri ve havai fişek gösterisinin ardından sona erecek.

Çiçek Festivaline tüm Antalyalıları davet eden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “3’sü düzenlenecek olan Çiçek Festivalinde amacımız Antalyalılara çiçeği sevdirmek ve çiçekçilik sektörünün sorunlarını dile getirmek. Festival süresince çeşitli etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu etkinliklere tüm Antalyalıları davet ediyoruz” diye konuştu.

(AT-AT-Y)

16.05.2007 10:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title