Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Çiftçiler Yarıştı

Amasya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Çiftçiler Yarıştı.

Amasya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çiftçiler yarıştı.

Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Çiftçiler Yarışıyor etkinliği kapsamanında geleneksel olarak sekizincisi düzenlenen yarışmaya, il genelinde 10 köyden 11 yarışmacı katıldı.

Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Erdemir, programın açılışında yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların yarıştığı bir program hazırladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi tarım sektöründe de başarıyla yer aldıklarını dile getiren Erdemir, "Dünya Tarım iş gücünün yüzde 66'sını kadın çiftçiler oluşturmaktadır. Bilinçli bir anne toplumun temel taşıdır. Küreselleşen dünyada toplum ve aile yapısında meydana gelen değişimlerden kadınlarımız da nasibini almaktadır. Bu doğrultuda sağlıklı aile ve toplumun oluşturulması, köylü kadınlarımızın bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla çeşitli projeler hayat geçirilmektedir" dedi.

Yarışmanın amacının kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim - yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek ve kadınların tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek olduğunu ifade eden Erdemir, şöyle devam etti:

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmaların sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez 2004 yılında düzenlenmeye başlamış ve geleneksel hale getirilmiştir. Amacımız kadın çiftçilerimizin daha bilinçli olmasıdır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye'mizde tarımsal üretimde en az erkekler kadar katkıları ve emekleri olan kadın çiftçilerimizi böyle bir platformda görmek bizleri umutlandırmaktadır. Kadınlarımız, her iş alanında olduğu gibi çiftçilik alanında da bilimsel ve teknik konularda yeterliliklerini bizlere göstermektedirler. Bu yarışma bunun en büyük göstergesidir."

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın ve çeşitli ödüller verildi.

- AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title