Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Trabzon Valisi Öz, kutlama mesajı yayımladı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Öz, mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yılında Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku, onur ve mutlulukla kutladıklarını belirterek, "Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz, yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde milli mücadeleyi kazanma ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmayı başarmıştır. Milletimiz Cumhuriyet ile bağımsız bir devletin şerefli ve hür düşünebilen, eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş ve devletin gerçek sahibi olmuştur" dedi.

Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açtığını, ufkunu genişlettiğini anlatan Öz, "Cumhuriyet, kurumları, kudreti ve önderliği ile bilimde, eğitimde - kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, şaşmaz güvencesi olmuştur" diye konuştu.

Vali Öz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa ve kanunlar ile çerçevesini belirlediği temel hak ve özgürlüklerin, özgürce kullanılmasını güvence altına almıştır. Bu çerçevede, bu ülkede yaşayan herkes hür ve birinci sınıf vatandaştır. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Bunun için de herkes, tasada, kederde ve sevinçte bu ortaklığın paydaşıdır. Zira 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' ilkesi doğrultusunda, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir ve devlet bu milletin devletidir, Cumhuriyet bu milletin Cumhuriyetidir"

Cumhuriyeti koruma ve yaşatma görevini, azim ve kararlılıkla yerine getirmek için bütün gücüyle görevinin başında olduklarını söyleyen Öz, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelede ve Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, hoşgörü, sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye temennisiyle bütün Trabzonlu hemşehrilerimizin ve milletimizin bayramını kutluyorum" ifadesini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz 29 Ekim Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title