Haberler

100 Bin Esenlerli Duada Buluştu

100 bin Esenlerli, Dörtyol Meydanı’nda ellerini açıp şehitler, İslam coğrafyasının huzura kavuşması ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşu için dua etti.

100 bin Esenlerli, Dörtyol Meydanı'nda ellerini açıp şehitler, İslam coğrafyasının huzura kavuşması ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşu için dua etti. Gecede, kura çekilişiyle 10 kişi Umre'ye gitmeye hak kazandı.

Esenler Kadir Gecesi'nde tek yürek oldu, meydanı dolduran on binler, hep birlikte dualar etti. Ramazan boyunca bu mübarek ayın manevi ruhuna uygun birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Kadir Gecesi'nde de çok özel bir programa ev sahipliği yaptı. Her yıl Kadir Gecesi'ni özel olarak idrak eden Esenler Belediyesi, bu sene de "Dualarda buluşuyoruz… 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" programı düzenledi. Dualar, İslam coğrafyasında zulüm gören tüm mazlumlara gönderildi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Avrupa Birliği eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ile AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge, Harun Karaca ve Fatma Benli, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile on binlerce vatandaş katıldı.

Hocalardan hatim duası

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede ilçedeki din görevlileri, Kur'an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından okunan 10 bin Hatm-i Şerif'in duasını Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptı.

"Tuzaklara karşı dualarla ayaktayız"

Kadir Gecesi'nde edilen duaların bereketiyle tüm tuzakların bertaraf edileceğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz mayasında İslam medeniyeti olan, adı 'Muhammed Ümmeti' olan çocuklarız. Biz, mayasında sevgi, şefkat, merhamet olan dinin mensuplarıyız. Bizim üstümüze oynanan oyunlar ve tuzaklar, bu meydandaki duanın bereketiyle bertaraf edilecektir. Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Osmanlı'nın torunları burada, bizi geçemeyeceksiniz. Yeter ki Esenler burada dimdik ayakta dursun. Biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

"80 yıldan hayırlı gece"

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Kadir Gecesi'nde edilen duaların önemine dikkat çekerek, "Kadir Gecesi ortalama 80 yıldan hayırlıdır. Bu mübarek günde kardeşlerimizden, Müslümanlardan, mazlumlardan dualarımızı esirgemeyelim" dedi.

"Esenler'de dualarda buluştuk"

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de, Esenler'de dualarda buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kadir Gecesi'nin tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Esenler kendine yakışanı yapıyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da, "Esenler, sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Esenler'e yakışanı yapıyorsunuz. Bu mübarek günde okuduğunuz hatimlerle, yasinlerle ve dualarla Kadir Gecesi'ni yad ediyorsunuz. Allah dualarınızı kabul eylesin" şeklinde konuştu.

"Dualarımızı esirgemeyelim"

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini hatırlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, "Zor günlerden geçiyoruz. Bütün şehitlerimizden bu güzel Kadir Gecesinde Allah razı olsun. Ramazan'ı bereketli geçirmeye çalıştık. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın verdiği sözleri yerine getirmek için sahurlara kadar çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Biz size dua ediyoruz, siz de bize dua edin" dedi.

"Ömrümün unvanı, 'esenler'in abisi'

Avrupa Birliği eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Esenlerlilerin kendisine 'Esenler'in Abisi' demelerinden duyduğu memnuniyeti, "Ömrümün sonuna kadar bana çok görev tevdi edildi ama 'Esenler'in Abisi' unvanı ömrümün en güzel unvanıdır" sözleriyle ifade etti.

"Terörden asla korkmuyoruz"

Bozkır, Türkiye'nin şehitleri sayesinde bu günlere geldiğini hatırlatarak, "Terör insan öldürmeye, korkutmaya yöneliktir. O nedenle '10 Bin Hatim 100 Bin Dua' gecesinde bizi korkutmak isteyen teröre, bizi asla korkutamayacağını söylüyoruz. Bu gecede dualar ediyoruz. Esenler'deki bu birlikteliğe ihtiyacımız vardı" diye konuştu.

Esenler dualarda buluştu

Konuşmaların ardından Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, beraberindeki beş imamla birlikte, ilçedeki din görevlileri, Kur'an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından Ramazan ayı boyunca okunan 10 binin üzerindeki Hatm-i Şerif'in duasını yaptırdı. Salavat-ı şerife, tevhit ve tekbirler ile duaların okunduğu gecede Esenlerliler, tek yürek olarak ellerini ve gönüllerini semaya açtılar. Meydanı dolduran on binler ayağa kalkarak, hep birlikte yaklaşık 30 dakika boyunca, Filistin, Gazze, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mazlumların huzura kavuşması ve tüm dünyadaki zulmün sona ermesi için dualar ettiler.

10 kişi umre'ye hak kazandı

Gecenin sonunda protokol üyeleri, Esenlerli hayırseverler tarafından Umre'ye gönderilecek 10 kişinin noter huzurunda kura çekimini yaptı. Umre'ye gitmeye hak kazanan vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. Talihliler, kendilerini Umre'ye gönderen herkese kutsal topraklarda dua edeceklerini söylediler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Dörtyol Esenler Yerel Haberler

title