Haberler

Yaşıtları Okula Gitti, O Atık Kağıt Toplarken Uyuya Kaldı

Güncelleme:

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen 10 yaşındaki çocuk okula gitmesi gerekirken eve ekmek götürmek için atık kağıt topladığı arabanın içinde uyuya kaldı.

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Adana'ya gelen 10 yaşındaki bir çocuk okula gitmesi gerekirken eve ekmek götürmek için boyundan büyük el arabasıyla saatlerce atık kağıt topladığı arabanın içinde uyuya kaldı

SURİYE'DEN KAÇIP ADANA'YA GELDİ

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Adana'ya gelen 10 yaşındaki bir çocuk okula gitmesi gerekirken eve ekmek götürmek için boyundan büyük el arabasıyla saatlerce atık kağıt topladığından arabanın içinde uyuya kaldı.

YAŞITLARI OKULA GİDERKEN O KAĞIT TOPLUYOR

Tüm Türkiye'de bugün 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Öğrenciler sabah erken saatlerden itibaren okullarının yolunu tuttu.

Ancak Suriye'de yaklaşık 7 yıldır süren iç savaş nedeniyle aileleriyle birlikte Adana'ya göç eden bazı çocuklar ise okula gitmek yerine sabahın erken saatlerinde boylarından büyük el arabalarıyla ev ekonomisine katkı da bulunmak için yollara düştü.

HENÜZ 10 YAŞINDA

Bunlardan biri de yaklaşık 1 ay önce anne, babası ve kardeşleriyle savaştan kaçıp Adana'ya gelen 10 yaşındaki Ahmet Muri.

Halep'te 3. sınıfa giden ve mutlu bir ailesi olan Muri, savaşa 7 yıl boyunca dayandı ancak en son bombalara artık karşı koyamayan aile evini, eşyalarını, Muri ise okulunu geride bırakıp Adana'ya geldi.

"OKULA GİTMEK İSTEMİYORUM, ÇÜNKÜ AÇ KALMAK İSTEMİYORUM"

Muri burada aile ekonomisine katkıda bulunma için sabahın ilk ışıklarında boyundan büyük el arabasını alıp atık kağıt toplamak için yollara düşüyor.

Yaşıtları bugün okula gitse de o "Okula gitmek istemiyorum çünkü aç kalmak istemiyorum" diyor.

EL ARABASINDA UYUYA KALDI

Yaşı küçük olduğu için yorulan Ahmet Muri bir süre sonra el arabasının içinde uyuya kaldı. Muri'yi gören vatandaşlar ona bir şey olduğunu zannedip uyandırdı.

Elindeki ayrana sarılıp uyuya kalan Muri vatandaşlar tarafından uyandırılınca önce korktu ancak daha sonra kendine gelerek yaşadıklarını anlattı.

"3 KARDEŞİZ, BU İŞİ YAPIYORUZ"

Muri, 1 ay önce ailesiyle savaştan kaçıp Adana'ya geldiklerini Suriye'de 3. sınıfta okuduğunu belirterek, "Burada okula devam etmiyorum çünkü aç kalmak istemiyorum. Benim çalışıp eve ekmek götürmem gerekiyor. Biz 3 kardeşiz bütün kardeşler bu işi yapıyoruz. Okula gitmek istiyorum ama yapacak birşey yok" dedi. Utancından yüzünü kapatan Muri daha sonra el arabasıyla atık kağıt toplamak için gözden kayboldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Suriye 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

HERSEY VATAN ICIN:

YINE ADANA. ;-) ! TURKIYEMIN SORUNU NE BITER NE DE AVRUPA BIZI KISKANMAKTAN GER ADIM ATMAZ. . . . AS BAYRAKLARI AS AAASSSSS!!!!!!

2
6
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Ne yazık ki olan hep fakir halka oluyor. . . Aynı savaşın mağdurları kafelerde nargile çekerken zavallı bu yavru aç kalmamak için alın teri ile çöplerden nafakasını çıkarmak için uğraşıyor. . . . FAKİRİN ZENGİNE DÜŞMAN olması işde bundandır, çevresini görmeyen, fakirini, yetimini doyurmayan zenginlik batsın. . . .

4
0
yanıtYanıtla
Yasmin:

Burda iğrenç yine Adana espirileri yapacağına bu duruma sebep olan Avrupa, Amerika gibi emperyalist ülkeleri eleştirsen daha iyi olur. Bu aşağılık kompleksi neden? Şu anda askerimizin yapmaya çalıştığı onları refah ve güven içinde tekrar kendi ülkelerine göndermek. Ben şahsen çocuğun durumuna çok üzüldüm ve kendimden utandım, benim evlatlarım temiz yarağında uyurken o betonda uyuyor.

2
1
yanıtYanıtla
..:

yazik ya herkes insafsız olmuş

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title