Haberler

Prof. Kara Karayev'i Anma Konseri

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği ’Kara Karayev’i Anma Konseri’ Salon 2003’te gerçekleşti.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın düzenlediği 'Kara Karayev'i Anma Konseri' Salon 2003'te gerçekleşti.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Kara Karayev'in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Zenfira Zöhrabbekova'nın organize ettiği konsere ilgi yoğun oldu.

Konserle ilgili bir konuşma yapan konservatuvar öğrencisi Cansu Hacıoğlu, "Kara Karayev 1918 ve 1982 yılları arasında yaşamış büyük bir bestecidir. Hocaları çok önemli kişiler. Hacıbeyov ve Shostakovich'in öğrencisi. Kendi döneminin önemli bestecilerinden. Halk müziği araştırmaları yapmış. Kendi halk müziğini evrensel olarak nasıl yansıtabileceğini, herkese nasıl anlatabileceğini düşünerek bunun üzerine besteler yapmış. Yedi Güzeller Balesi bunun bir örneği. Kendisi aynı zamanda filozof besteci olarak geçer. Vietnam Süiti, Don Kişot Operası veya Yıldırımlı Yollar Balesi bunlar gibi büyük örneklerle kendisini anmaya çalışacağız" diye konuştu.

Yrd. Doç. Zenfira Zöhrabbekova ise, "Kara Karayev, koro hocasıydı. Azerbaycan Devlet Konservatuar'ında müzik akademisinde doçentti. Birçok kişiyi çalıştırdı şimdi onlarda hoca oldu ve başkalarını çalıştırıyorlar. Yegane bir klasik bestecidir. Karaev, Türk'tü Azeri'ydi de Kazak'tı. Bize böyle bir imkan verildi ve bunu gösterebildik" dedi.

Katılımın yoğun olduğu konserde U. Hajibeyov, W.A. Mozhart, L.W. Beethoven gibi bestecilerin eserlerine yer verilirken Kara Karayev'in; Yedi Güzel Balesi, Don Kişot Balesi, Neftçiler Marşı, Sulh Şarkısı gibi eserlerini Devlet Konservatuvarı öğrencileri Bahar Asker, Gökçe Yönlüer, Hakan Bilgetacan, Hüma Bilgetacan, Leyla Şermin, Hakan Şermin, Veysel Lekesizgöz, Arda Asker, Bengi Çınar, Elif Sude Bay, Bora Kitirci, Hale Vural, Erencan Bahşi, Hüma Bilgetacan, Ceylin Öncü, Yıldız Çiçek Sivri, Murat Şen, Yıldız Lekesizgöz, Özge Güncan, dinleyicilerin beğenisine sundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title