Haberler

Görme Engelli Öğretmen Kendini Âmâ Öğrencilere Adadı

Görme engelli olarak dünyaya gelen Hasan Akyürek (34), zorluklara rağmen Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü bitirip öğretmen olduktan sonra, görme engelliler okulunda gönüllü olarak çalışmaya başladı.
Annesi ve...

Görme engelli olarak dünyaya gelen Hasan Akyürek (34), zorluklara rağmen Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü bitirip öğretmen olduktan sonra, görme engelliler okulunda gönüllü olarak çalışmaya başladı.

Annesi ve babası kuzen olduğu için göz damarları problemli olarak dünyaya gelen Hasan Akyürek (30), doktorların kornea nakli yapılması halinde görebileceğini söylemesine rağmen nakil yaptırmak için hiç başvuru yapmadı. Kaderine razı gelen Akyürek, normal insanlar gibi İzmir'de okuluna devam ederek İzmir Görme Engelliler Okulu'ndan mezun olduktan sonra 2002 yılında girdiği üniversite sınavında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü kazandı. Okulu 4 yılda bitiren Akyürek, KPSS'den de iyi bir puan alarak Adana'ya atandı. Akyürek atandıktan sonra milli eğitim ile görüşerek kendisi gibi görme engellilerin olduğu bir okulda çalışmak istedi. Bunun üzerine Akyürek Oğuz Kaan Köksal Görme Engleliler İlk ve Ortaokulu'na verildi. Akyürek burada öğrencilerle yakından ilgilenerek onların sevgisini kazandı.

Sık sık öğrencilere nasihat verip yapması gerekenleri anlatan Akyürek'i çok seven Yağmur Sağırer (15), "Çok büyük bir başarı bence görme engellilerin de bir yere gelmesi. Büyük bir örnek bizim için, öğretmenimizi çok seviyoruz bize yol gösteriyor. Ben de öğretmenim gibi rehber öğretmen olmak istiyorum. En büyük idolümüz Hasan öğretmenimiz" dedi.

Hazed Gada (16), ise "Hasan öğretmen benim için çok büyük bir rol, onu örnek alıyorum ben. Ben de onun gibi psikolog olmak istiyorum. Öğretmenimizi çok seviyoruz çünkü bize yol gösteriyor" diye konuştu.

Akyürek ise öğrencileri çok sevdiğini, görme engelliler okulundan mezun olduğu için öğrencilere daha faydalı olacağını düşünerek gönüllü olarak burada çalıştığını kaydetti.

Akyürek, öğretmenlik hayatında hiç zorluk çekmediğini ancak okurken zorluklarla karşılaştığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bizim toleransımız yoktu. Ben görmediğimi hiç bilmedim, her şeyim gören arkadaşlarla aynıydı. Orada bir takım zorluklar yaşadım. Ama öğretmen olduktan sonra zorluk yaşamadım."

"GÖRME ENGELLİ MESLEK SAHİBİ OLMAZSA EKMEK BİLE ÇALAMAZ"

Akyürek, görme engellilerin mutlaka meslek sahibi olması gerektiğine vurgu yaparak, "Kendi kendime düşündüm ya ben bir meslek sahibi olamazsam gözüm görmediği için hiçbir iş yapamam. Öğrencilerime de şunu söylüyorum her zaman. Meslek sahibi olmak zorundasınız, siz görmüyorsunuz, diyelim ki siz meslek sahibi olmadınız ya da geliriniz yok, siz fırından ekmek bile çalamazsınız, yani siz hiçbir şey yapamazsınız, bu yüzden siz meslek sahibi olmak zorundasınız diye telkin ediyoruz. Bizim varlığımız bile öğrencilere model. Öğrencilerin 4 görme engelli öğretmenimiz öğretmen olmuş biz neden olmayalım diyerek bir düşünceye kapılmaları bile bizim için avantaj" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Uludağ Üniversitesi İzmir Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title