Haberler

Yarsav'dan Hakim ve Savcı Adayı Alımına Dava

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yarsav), Adalet Bakanlığının, 100 İdari, 500 Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı Alımına Yönelik İşlemlerinin İptali ve Yürütmesinin Durdurulması İstemiyle Danıştayda Dava Açtı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Adalet Bakanlığının, 100 idari, 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına yönelik işlemlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

YARSAV dava dilekçesini bugün Danıştaya verdi.

Dava dilekçesinde, Adalet Bakanlığı'nın, 9 Ağustos 2006 tarihli 100 idari yargı hakim ve savcı adayı alımı ile 15 Ağustos 2006 tarihli 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına yönelik idari işlemlerinin iptali istendi.

''Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları ile İdari Yargı Hakim Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerinin Yaptırılmasının Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmeliğin'' bazı hükümlerinin Anayasa'ya aykırı olduğu savunulan dilekçede, söz konusu yönetmeliğin de 10. maddesinin birinci fıkrası a/2 bendindeki ''görüşü alınmak suretiyle Bakanlıkça'' ibaresinin, 16. maddesinin birinci fıkrasındaki ''Bakanlıkça'' ibaresinin ve 17. maddesinin birinci cümlesinin iptali talep edildi.

Düzenleyici işlemler ve idari işlem uyarınca, adaylık başvuruları, aday alımı, yazılı ve mülakat işlemlerinin bir kısmının başladığı, bir kısmının ise kısa süre içerisinde başlayacağı anımsatılan dilekçede, bu nedenle düzenleyici işlemler ve idari işlem hakkında, yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi de istendi.

Dilekçede ayrıca, davada uygulanacak kural olan 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Yasasının, 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Yasanın, 2461 sayılı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununun ve 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun bazı hükümlerinin Anayasa'ya aykırı olduğu ileri sürülerek iptalleri ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title