Haberler

Yarsav'dan Disk'e Ziyaret

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yarsav) Başkanı Emine Ülker Tarhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi Ziyaret Etti.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan ve yönetim kurulu üyeleri, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret etti.

Şişli'deki DİSK'in Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan YARSAV Başkanı Tarhan, Anayasa değişiklik paketinin TBMM'de görüşüldüğü süreçte kamuoyunu bilgilendirme konusunda bir eylem planları olduğunu, bu çerçevede sivil toplum kuruluşları ve halkın temsilcileriyle görüştüklerini söyledi.

Tarhan, Çelebi ile yaptıkları görüşmede de Anayasa değişikliği paketinde özellikle yargıya yönelik endişelerini paylaştığını ifade ederek, bu süreçte halkın bilgilendirilmesi konusunda destek istedikleri Çelebi ile pek çok konuda mutabakata vardıklarını dile getirdi.

DİSK Genel Başkanı Çelebi de temelde Anayasa değişiklik paketi başta olmak üzere yargıdaki sürece ilişkin değerlendirmeleri paylaştıklarını belirterek, DİSK'in Anayasa değişikliği konusundaki ''12 Eylül Anayasası'nın A'dan Z'ye değiştirilmesi ve bu sürecin bir bütün olarak ele alınması'' şeklindeki bakış açılarını Tarhan'a anlattıklarını kaydetti.

Anayasa değişikliğinin bir uzlaşma ve mutabakatla yapılması konusundaki düşüncelerini daha önceden dile getirdiklerini ifade eden Çelebi, ''Bugün de farklı düşüncede değiliz. Mutabakat aranmadan, kısa sürede, tartışmadan, enine boyuna irdelenmeden yapılan Anayasa değişikliğinin toplumsal bir dayanağı yoktur'' dedi.

''Anayasa değişikliğinin sendikal yaşamla ilgili yeni düzenlemeler getiriyor'' şeklindeki değerlendirmeleri sendikal alandaki örgütler olarak hiç doğru bulmadıklarını anlatan Çelebi, grev hakkı doğurmayan, grev hakkı içermeyen bir düzenlemenin sözleşme hakkını da düzenlemeyeceğini savundu.

Bir yandan demokratikleşme paketi tartışılırken sendikaların kapatılması davalarının açıldığını belirten Çelebi, gerçek, özerk bir yargı bağımsızlığını savunduklarını vurguladı.

Basın mensuplarının Anayasa değişikliği paketinde, ''greve gidildiğinde uğranılan zarardan dolayı işçiye dava açma yolunun açıldığının'' yer aldığının hatırlatmaları üzerine de Çelebi, daha önceden grev hakkının kağıt üzerinde yer aldığını, ancak yasa ve yönetmeliklerle yapılan kısıtlamalar üzerine uygulamada bunun olmadığını söyledi.

Anayasa değişikliğine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu, 12 Eylül Anayasası'ndan Türkiye'nin kurtulması gerektiğini vurgulayan Çelebi, ancak bunların bir mutabakat içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title