Haberler

Türkmenler İçin Sırtlarındaki Ceketi Verdiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yardım tırından görüntüler, - Durumu iyi olmayan vatandaşların verdiği ceketlerin tıra konulması, - Verenel Derneği Kayseri Şube Başkanı Mustafa Dirican'ın konuşması, Türkmenler için sırtlarındaki ceketi verdiler- Kayseri'de, Bayırbucak Türkmenlerine destek için kurulan stantta kimi vatandaşlar sırtındaki ceketi, kimisi de kolundaki saati çıkarıp vererek destek oldu- Verenel Derneği Kayseri Şube Başkanı Dirican: - "Kardeşimizin birisi 'Burada soğuk var orası da çok soğuktur, kardeşlerimiz nasıl cihat ediyorlar' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yardım tırından görüntüler, - Durumu iyi olmayan vatandaşların verdiği ceketlerin tıra konulması, - Verenel Derneği Kayseri Şube Başkanı Mustafa Dirican'ın konuşması, Türkmenler için sırtlarındaki ceketi verdiler- Kayseri'de, Bayırbucak Türkmenlerine destek için kurulan stantta kimi vatandaşlar sırtındaki ceketi, kimisi de kolundaki saati çıkarıp vererek destek oldu- Verenel Derneği Kayseri Şube Başkanı Dirican: - "Kardeşimizin birisi 'Burada soğuk var orası da çok soğuktur, kardeşlerimiz nasıl cihat ediyorlar' dedi. Üstünden montunu çıkardı verdi" MUSTAFA ÖNAL - Kayseri'de bir dernek tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yardım toplamak için kurulan stantta bazı vatandaşlar sırtındaki ceketini, bazısı da kolundaki saati çıkarıp verdi.Verenel Derneği Kayseri Şubesinin Bayırbucak Türkmenlerine 41 tır yardım malzemesi toplanarak gönderilmesi amacıyla başlattığı kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kampanyada bir haftalık dönemde giyecek, yiyecek, battaniye ve çadırdan oluşan malzemeler 8 tırla Türkmenlere ulaştırıldı.Şube Başkanı Mustafa Dirican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Suriyeliler için düzenledikleri kampanyaya vatandaşın ilgisinin büyük olduğunu, yüzlerce tır dolusu ihtiyaç malzemesinin Suriyelilere ulaştırıldığını söyledi.Bayırbucak Türkmenleri için de kampanya başlattıklarını vurgulayan Dirican, "Hedefimizi 41 tır koyduk ama kısmet olursa bu tırlar 100'ü geçecek. Yardımlar, Hatay Yayladağı sınırında Türk Kızılayı vasıtasıyla Bayırbucak'taki kardeşlerimize teslim ediliyor. Oradaki kardeşlerimize yardımları verirken, Kayserililerin selamını ilettik, onların da Kayserililere bol bol selamını getirdik" diye konuştu.Yardım kampanyasına verilen destekten memnun olduklarını aktaran Dirican, şunları söyledi: "Buraya evlerindeki pirinçleri, nohutları, mercimekleri, unu ve bir çok malzemeyi getiriyorlar. Hatta buradan geçerken bir kardeşimizin cebinde parası yokmuş 'Ben de saatimi vereyim' dedi. Kolundan çıkardı masaya koydu, 'Bunu da benden kabul edin' dedi. Kardeşimizin birisi 'Burada soğuk var orası da çok soğuktur, kardeşlerimiz nasıl cihat ediyorlar' dedi. Üstünden montunu çıkardı verdi. Bir başkası ceketini verdi. Allah razı olsun kampanyaya yoğun bir ilgi var. Bayırbucak'ta en çok konserve ve çadıra ihtiyaç duyuluyor. Onların çantalarına koyup götüreceği konserve yiyecekler lazım. Küçük su, süt, çocuk maması, çocuk bezi, halı ve çadır lazım. Oradaki kardeşlerimiz bize bu ihtiyaçlarını söyledi. Biz de ihtiyaç listesindeki malzemeleri alıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın destekleriyle kardeşlerimizin yanında yer alacağız."Dirican, nakdi yardım da kabul ettiklerini, toplanan yardım paralarını ihtiyaç malzemelerini almak için kullandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title