Haberler

Spor Türkiye'nin İlk Kadın Tekvando Takımı Kuruldu

Spor Türkiye'nin ilk kadın tekvando takımı kurulduErcan ATA - ANKARA DHAAski Spor Kulübü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, teknik ekibi ve sporcuları kadınlardan oluşan bir takım kurdu.

Spor Türkiye'nin ilk kadın tekvando takımı kuruldu

Ercan ATA - ANKARA DHA

Aski Spor Kulübü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, teknik ekibi ve sporcuları kadınlardan oluşan bir takım kurdu. Türkiye'de, Avrupa'da ve dünyada şampiyonluklar elde eden kadın takımı sporcuları, farklı projeleriyle tekvandoda öncü olmak istiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ve Aski Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç'in kadın projelerine destekleriyle daha da güçlenen takım, olimpiyatlara gitme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

MEHMET GENÇ TÜRKİYE'DE KADIN TAKIMI OLARAK TEKİZ

Aski Spor Başkanı Mehmet Genç, Türkiye'de tek kadın takımı olduklarını belirterek, Aski Spor olarak tekvandoda bir proje yaptık. Hem sporcularımız, hem de antrenörlerimiz kadın. Türkiye'de bu anlamda bildiğim kadarıyla tek takımız. Bu anlamda şu an sporcularımız burada poomsede yarışıyorlar. Tabi bir de bizim tekvando takımımız var. Allah nasip ederse Tokyo Olimpiyatları'nda Aski Spor'dan 3 sporcumuzu yarıştıracağız dedi.

HAMİDE BIÇKIN ÇETİNER KADIN TAKIMI OLARAK ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE MOTİVEYİZ

Aski Spor Kadın Tekvando Takımı Antrenörü Hamide Bıçkın Çetiner ise şöyle konuştu

Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat 3'üncüsü eski milli tekvandocuyum. Şu anda da Aski Spor Tekvando Kadın Takımı'nın antrenörlüğünü yapmaktayım. Sayın bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da kadın sporcular için yaptığı projelerle daha da güçlendik. Aski Spor Kulübü başkanımız sayın Mehmet Genç'e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü hem sayın bakanımızın hem de kulüp başkanımızın destekleriyle daha çok motive olduk ve daha farklı, daha güçlü projeler hazırlamaya çalışıyoruz. Şu an Poomse Türkiye Şampiyonası'ndayız. Burada da 3 sporcumuz yarışıyor. Tabi ki öncelikli hedefimiz ülkemizde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda poomsede hem kulübümüzü, hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve altın madalyalar kazanmak. Yine 2020 Tokyo Olimpiyatları için de hem para tekvandoda hem de kyorugide sporcularımız ranking sıralamasındalar. Onların da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hem kulübümüze, hem de ülkemize altın madalyalar getireceklerine inanıyorum. İnşallah kadın takımı olarak çok daha güçlü, çok daha motive ve daha farklı farklı projelerle de çalışmalarımızı sürdürürüz.

FATMA BAKIR GÜZEL VE KALİTELİ BİR SEZON GEÇİRDİK

Fatma Bakır da güzel ve kaliteli bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Spor Kulübü kadın tekvando takımı antrenörüyüm. Güzel ve kaliteli bir sezon geçirdik. Allah'ın izniyle inşallah ülkemizde olacak Avrupa Şampiyonası'nda sporcularımızın güzel sonuçlar elde edeceklerine inanıyorum şeklinde konuştu.

ELİF AYBÜKE YILMAZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Aski Spor Kadın Tekvando Takımı sporcusu Elif Aybüke Yılmaz da, 1993 Ankara doğumluyum. 2 dünya, 3 Avrupa şampiyonluğum var. Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Spor Kulübü sporcusuyum. Şu anda Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda yarışma durumundayım. Ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf ediyorum ve bunun için yarışıyorum ifadelerini kullandı.

HEDEF AVRUPA VE DÜNYA'DA DERECE

Sporculardan Elif Döşüçukur da, 19 yaşındayım. Türkiye ve Avrupa şampiyonuyum. Aski Spor kadınlar kulübündeyim ve Türkiye'de olacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum derken, Deniz Yılmaz da, 22 yaşındayım. Aski Spor kadın tekvando takımındayım. Avrupa şampiyonuyum ve şu anda Türkiye Şampiyonası'nın yarı finalindeyim. İnşallah ülkemde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağım şeklinde konuştular.

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title