Haberler

Son Dakika: Tüm lokanta, restoran ile pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatdı

Güncelleme:

Son dakika: Tüm lokanta, restoran ile pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında bu geceden itibaren kapatıldı. Lokanta ve restoranlar paket servis ve gel/al hizmeti verebilecek.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeyle bu geceden itibaren tüm lokanta, restoran ve pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatdı.

Türkiye'de de görülen vaka sayısı her geçen gün artan koronavirüs dolayısıyla alınan tedbirler sıklaşıyor. Bu kapsamdan İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı.

"SADECE PAKET VE GEL/AL SERVİS OLACAK"

Yayınlanan genelgede şu ifadeler yer aldı: Bakanlığımızın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, bugünsaat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

"OTURMA ALANLARI KALDIRILACAK"

Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

Bakanlığımız sözkonusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimlerimiz tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi."

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce eğlence mekanları, oyun salonları, nargile kafeler gibi mekanlar kapatılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Sağlık Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

cosmos:

hepimiz yakalandık haberimiz yok türkiyede ölüm 1. sıraya yerleşecek bakın görün

0
1
yanıtYanıtla
taşkökü satıcısı:

burda çalışanlar ne yiyip ne içecek

1
0
yanıtYanıtla
bize bir şey olmaz cı toplum:

Geç kalınmış karar hafta sonu İstanbul da lokantalar , muhallebici vb yerler kafelerin yerini almış gibi idi yani olanlar olmuştur. . .

0
1
yanıtYanıtla
LEDUNİ:

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

0
1
yanıtYanıtla
Edirneli:

Çok şükür beklenen haber nihayet geldi hayrı olur inşallah

0
1
yanıtYanıtla
Memleketim:

İyi de kamu sosyal tesisleri açık konaklama evleri açık kamu yemekaneleri açık neden buralarda kapatılmıyor. Burda vüris yok mu

0
0
yanıtYanıtla
gribi korona diye yutturuyorlar:

Daha önce de şarbon dediler, ebola dediler, kuş gribi dediler hep bir şeyler uyduruyorlar bir şeyler satın aldırmak için! Amerika''da bu taktiği epey uzun bir süredir uyguluyorlar. Bir bahane ile korku yaratıyorlar medyada. İnsanlar marketlere hücum ediyorlar, stokları eritiyorlar. Sonra bir hafta ya da bilemedin bir kaç ay sonra bu konuda artık hiçbir haber yapılmıyor. Şimdi aynı taktiği dünya çapında uyguluyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title