Haberler

Soğuktan Donmak Üzere Olan Çoban Afad Ekiplerince Kurtarıldı

Soğuktan donmak üzere olan çoban AFAD ekiplerince kurtarıldıKARS - Kars'ta önceki gün etkili olan kar ve tipide mahsur kalan İranlı iki çobandan birisi donmak üzere iken son anda AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Soğuktan donmak üzere olan çoban AFAD ekiplerince kurtarıldı

KARS - Kars'ta önceki gün etkili olan kar ve tipide mahsur kalan İranlı iki çobandan birisi donmak üzere iken son anda AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Kars merkez Yücelen köyünde İranlı iki çoban, hayvanlarını otlatırken aniden bastıran tipiye tutulup yollarını kaybetti ve mahsur kaldı. Ahmad Rasegh isimli çoban bitkin düşerken, kendisinden daha iyi durumdaki arkadaşı ise köyü cep telefonuyla arayıp yardım istedi.

Köy halkının durumu AFAD ve UMKE ekiplerine bildirmesi ile AFAD ve UMKE ekipleri olay yerine yoğun kar ve tipi yağışı altında intikal ederek çobanları kurtarmak için operasyon başlattı. Kapalı yollara rağmen ekipler Ahmad Rasegh ile arkadaşına ulaştı.

Durumu ağır olan Rasegh'ı AFAD ekiplerinin sağlık ekiplerine teslim etmesi ile ilk müdahalesi yapılan Rasegh, Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan diğer çoban ise köye gönderildi.

IÇ-

07.12.2017

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Kars 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title