Haberler

Koronavirüs salgınında normalleşmenin başladığı gün İstanbul'da son 53 günün en hareketli günü oldu

Güncelleme:

Türkiye'deki koronavirüs salgını sürecinde normalleşmenin ilk adımı dün atıldı. Öncelikle AVM'ler ve berberler ile kuaförler tekrardan açılırken İstanbul'da son 53 günün en yüksek şehir hareketliliği kaydedildi.

Dünya genelinde İstanbul dahil 50'ye yakın büyükşehirde faaliyet gösteren toplu taşıma uygulaması ve haritalama hizmeti CityMapper'ın koronavirüs ile birlikte yayınlamaya başladığı Hareketlilik Endeksi (Mobility Index) salgın sürecinden dikkat çekisici veriler ortaya serdi.

Uygulama kullanımı ve planlanan seyahat verileri ile hazırlanan endekse göre 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü İstanbul'un hareketlilik oranı yüzde 14 oldu.

İSTANBUL'DA SON 53 GÜNÜN EN YÜKSEK ŞEHİR HAREKETLİLİĞİ

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre bu rakam İstanbul için son 53 günün en yüksek şehir hareketliliği olarak kayıtlara geçti. Mart ayı başında düşüşe geçen endeks 20 Mart'ta yüzde 14 değerini almıştı.

24 Nisan'da yüzde 4'e kadar düşen hareketlilik endeksi, o tarihten bu yana düzenli olarak artarken, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının kalktığı haftanın ilk gününde yükselişe geçiyor.

Citymapper'ın verilerine göre koronavirüsün en sert etkisinin görüldüğü ülke olan ABD'deki büyükşehirlerin hareketliliği dip seviyelerinde kalmayı sürdürüyor.

İŞTE EN HAREKETLİ VE EN DURGUN ŞEHİRLER

Washington DC'de yüzde 4 olan bu oran, San Francisco'da yüzde 6, New York'ta yüzde 7 düzeyinde. Avrupa'da ise şehir hareketliliğinin en düşük seviyede olduğu 10 şehir şunlar oldu:

Milano yüzde 9, Amsterdam yüzde 10, Barselona yüzde 11, Madrid yüzde 11, Manchester yüzde 11, Roma yüzde 12, Londra yüzde 13, İstanbul yüzde 14, Brüksel yüzde 16, Lizbon yüzde 16.

Uygulamanın ölçüm yaptığı dünya kentleri arasında hareketlilik endeksi en yüksek olan ise yüzde 53'lük oran ile Hong Kong olarak belirlendi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title