Haberler

Konya 129 Yıllık Konya Lisesi'nin 'Nitelikli' Listesinde Olmamasına Tepki

129 yıllık Konya Lisesi'nin 'nitelikli' listesinde olmamasına tepkiKonya'da Eğitim- İş Sendikası, 129 yıl önce kurulan Konya Lisesi'nin merkezi sınavla öğrenci alınacak 'nitelikli lise' listesinde bulunmaması ve kontenjanın da 280'den 800'e çıkarılmasına tepki gösterdi.

129 yıllık Konya Lisesi'nin 'nitelikli' listesinde olmamasına tepki

Konya'da Eğitim- İş Sendikası, 129 yıl önce kurulan Konya Lisesi'nin merkezi sınavla öğrenci alınacak 'nitelikli lise' listesinde bulunmaması ve kontenjanın da 280'den 800'e çıkarılmasına tepki gösterdi. Eğitim- İş Sendikası'nın protestosuna CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener de destek oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen 10 Nisan günü, 'Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu' yayınladı. Bu kılavuzda sınavla öğrenci alacak liseler arasında kentte 1889 yılında Konya İdadisi adı altında kurulan ve zamanla birkaç kez adı değişen Konya Lisesi yer almadı. 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski başbakan Sadi Irmak, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Yargıtay eski başkanı Sami Selçuk, yazar Ahmet Hamdi Tanpınar gibi birçok ismin mezun olduğu okul olması nedeniyle o dönem sosyal medyada, nitelikli lise kapsamı dışında tutulması tepkilere neden oldu.

Eğitim İş Sendikası, son olarak 280 olan kontenjan sayısının 800 çıkarılması üzerine bugün Konya Lisesi önünde, 'nitelikli lise' kapsamında tutulmaması ve kontenjanın artırılmasına tepki gösterdi. Öğretmen ve öğrencilerinde katıldığı protestoya CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener de destek oldu. Eğitim-iş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, Konya Lisesi'nin 'nitelikli lise' listesinde yer alması ve kontenjan sayısının yükseltilmemesi gerektiğini belirtti. Genç, şunları söylediMilli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün plansızlığı, 129 yıldır eğitim öğretime devam eden Konya Lisesi, her yıl 280 öğrenci alan ve tekli eğitime devam eden okuldur. Önümüzdeki dönemde sınavsız 800 yeni öğrenci kontenjanı belirlenmiştir. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'nın her fırsatta 2019 yıl sonunda okullarda tekli eğitime geçilecektir ifadesi Konya'da tekli eğitim yapan tarihi Konya Lisesi'nin ikili eğitime geçmesiyle plansızlığın, yeni okul ve derslik yapılamadığının en açık göstergesidir. Önümüzdeki öğretim yılında ikili öğretime geçilecektir. Öğrencilerin sabah çok erken saatte derse gelmelerine ve çok geç vakitte evlerine giderken güvenlik riskleri oluşmasına neden olabilecektir.

'ABDULHAMİT'İN RUHANİYETİNE SAYGI GÖSTERMİYOR'

Protestoyu desteleyen Abdüllatif Şener, Abdülhamit döneminde kurulmuş 7 liseden birinden bahsediyoruz. Ama görüyoruz ki, her yerde Abdülhamit'i bayrak edinen, Abdülhamit söylemleriyle ekranları dolduran bir iktidar, kendi söylediklerinin aksine, Abdülhamit'in ruhaniyetine bile saygı göstermiyor. Bu liseyi nitelikli liseler sınıfından çıkarmak hiçbir mantıkla, anlayışla bağdaşmaz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title