Haberler

Van'da Turizm Çalışmaları

Akdamar Adası Kilisesi'nin Restore Edilip Tekrar Ülke Turizmine Kazandırılmasının Yankıları Devam Ederken, Turizm Sektörünü Yönlendiren Kuruluş Temsilcileri İse Van'a İlgi Göstermeye Başladı.

Akdamar Adası Kilisesi'nin restore edilip tekrar ülke turizmine kazandırılmasının yankıları devam ederken, turizm sektörünü yönlendiren kuruluş temsilcileri ise Van'a ilgi göstermeye başladı.

Akdamar Kilisesi'nin açılışı nedeniyle Van'a gelen Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) Tamara Otel'de yaptıkları ve Van turizmini değerlendirdikleri toplantıda, Van'ın çok zengin tarihi ve kültürel potansiyele sahip olduğu, bunun ülke ve dünyaya anlatılması kararı alındı. Tamara Hotel'de gerçekleşen görüşmeye TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, TUYED 2. Başkanı Hasan Arslan, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Yılgaz, gazeteci İzzet Şipal ile Halil Tuncer katıldı.

Yapılan toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olması gereken Van'ın, tanıtım eksikliği ve bazı sebeplerden dolayı hak ettiği yerde olmadığını belirterek, turizm yazarlarına seslendi. Kandaşoğlu, "Turizm sektör temsilcileri olarak bu konuda sizlere de çok görev düşmektedir. Van ve bölgenin tanıtımı için sizden yardım bekliyoruz. Bu ile hak ettiği değeri verin" dedi.

(MET-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title