Haberler

Van: "AB'nin Tarım Politikaları ve Türkiye'nin Uyumu" Konferansı

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Uysal, Dünyada Türkiye Kadar Zengin Tarım Potansiyeline Sahip Hiçbir Ülkenin Olmadığını Belirterek, "Türkiye'de Kahve ve Kauçuk Gibi Bir Kaç Ürünün Dışından Her Şey Yetişiyor" Dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Uysal, dünyada Türkiye kadar zengin tarım potansiyeline sahip hiçbir ülkenin olmadığını belirterek, "Türkiye'de kahve ve kauçuk gibi bir kaç ürünün dışından her şey yetişiyor" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Van Bilgi Bürosu'nun ortaklaşa düzenlediği, 'AB'nin tarım politikaları ve Türkiye'nin uyumu' konulu konferans VATSO toplantı salonunda yapıldı. Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde ziraat odaları temsilcileri ile çiftçilerin katıldığı konferans öncesi bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, tüccar ve sanayiciler olarak hiç kimseden para pul istemediklerini kaydetti. Devlet büyüklerinin kendilerine komşu ülke olan İran ile sınır ticareti yapma imkanı verilmesini de isteyen Kandaşoğlu, sınır ticareti kapsamında alınan ürünlere getirilen kotanın Ankara'nın değil, ilin valisinin ve sivil toplum örgütlerinin belirlemesini istedi. Kandaşoğlu, ülkeye zarar verecek işler yapmayacaklarını ve bundan da kimsenin korkmasına gerek olmadığını dile getirerek, "Biz Türkiye'de bir ürün piyasada olduğu sürece sınır ticareti kapsamında almayacağız. Yani sınır ticaretini yapmayacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kandaşoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın gönderildiği mesaj okundu. AB Van Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç'un, büronun çalışmaları hakkında kısa bilgi verdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşal Uysal'ın verildiği konferansa geçildi. Kendisinin bir akademisyen olmasına rağmen tütün ekimini yaptığını kaydeden Doç. Dr. Uysal, zarar ettiği halde Türkiye'nin tarımla kalkınacağına inanan bir kişi olarak çiftçilikten vazgeçmediğini anlattı. Türkiye'nin sahip olduğu coğrafik konumu nedeniyle her türlü ürünün rahatlıkla yetiştiğini ifade eden Doç. Dr. Uysal, "Dünyada Türkiye gibi zengin tarım potansiyeline sahip olan hiçbir ülke yoktur. Kahve ile kauçuk gibi bir kaç ürünün dışında her şey yetişiyor" diye konuştu.

Genel anlamda Avrupa Birliği, Türkiye'nin AB ilişkileri ve Van ekonomisinin tanımı gibi konularda bilgi veren Doç. Dr. Uysal, konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title