Haberler

Valiliğin Web Sitesine En Çok Doktorlarla İlgili Şikayet Geldi

Valiliğin Web Sitesine Doktorlarla İlgili Gelen Şikayetler Üzerine Harekete Geçen Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Devlet Hastanesi'nde Görev Yapan Doktorları Uyararak, Hiçbir Hastane veya Doktorun Yaptığı İstismara Göz Yummayacaklarını Söyledi.

Valiliğin web sitesine doktorlarla ilgili gelen şikayetler üzerine harekete geçen Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorları uyararak, hiçbir hastane veya doktorun yaptığı istismara göz yummayacaklarını söyledi.

Vali Mehmet Kılıçlar, Mardin Devlet Hastanesi'ndeki bazı doktorların 8 saatlik mesailerinin büyük bölümünü muayenehanelerinde geçirdiği şikayetleri üzerine doktorlara "Ya muayenehanede çalışın ya da çalışma şartlarını yerine getirin" uyarısında bulundu. Bazı doktorların başka muayenehanelerde hasta kabul ettikleri ve ameliyat yaptıkları iddiaları üzerine bir açıklama yapan Kılıçlar, "İddiaları araştırıyoruz, doğru çıkarsa söz konusu doktorlar hakkında idari soruşturma başlatacağız. Çalışma saatlerinin

istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin vatandaşın sağlığıyla oynama hakkı yok. Valilik olarak bundan sonra vatandaşın hakkını istismar etmeye çalışan hiçbir hastane veya doktora göz açtırmayacağız. Kesinlikle hastalarımızdan 'bıçak parası' adı altında bir para alınmayacak ve hastalarımız özel muayene veya özel sağlık kuruluşlarına yönlendirilmeyecek. Doktorumuz kendi mesai saati içinde hastaneye gelip, hastasına ücretsiz olarak bakacak" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar da, doktorları mesai saatleri içinde ya da öğle saatinde muayenehanelerine gitmemeleri konusunda uyardı. Avar, önümüzdeki günlerde yapacakları denetimlerde, hastanelerde görevine zamanında gelmeyen doktorları tespit ettikten sonra haklarında idari soruşturma başlatacaklarını söyledi. "Normal mesai saati içinde hiçbir memur, mesaisini asla devletin hizmet mekanı dışında geçiremez, bu bir suçtur" uyarısında bulunan Avar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ve ekibim zaman zaman kontroller yapıyoruz. Eksiklerin düzeltilmesi için gerekli yasal işleri yapıyoruz. Hastane hizmeti sadece poliklinik hizmetini değil, servisteki hastaların vizitelerini de içerir. Onların pansumanları, müdahaleler, cerrahi girişimler, ameliyatları da hastane hizmetleri içinde olan faaliyetlerdir. Dolayısıyla bir doktor poliklinikte değil ise hizmetini yapmıyor anlamına gelmez, ancak hastanede olmak, hastaneye hizmet etmek zorundadır."

Vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda tedavi görmesi için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını ifade eden Avar, kendilerine doktorların 'bıçak parası' adı altında vatandaşlardan para aldıkları yönünde çeşitli şikayetlerin geldiğini dile getirerek, "Hangi doktor olursa olsun, bıçak parası talep etmesi ve hakkında yazılı bir şikayet olması durumunda Sağlık Bakanlığımız'ın talimatları gereğince soruşturma kapsamında canı fena halde yanacaktır. Buna 'meslekten men' de dahildir" uyarısında bulundu.

(MNG-EST-GS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title