Haberler

Vali Yüksel, Manavgat'ta

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Matso (Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası)'da Manavgat'ın Sorunlarının ve Çözüm Yollarının Tartışıldığı İstişare Toplantısına Başkanlık Etti.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, MATSO (Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası)’da Manavgat'ın sorunlarının ve çözüm yollarının tartışıldığı istişare toplantısına başkanlık etti.

MATSO’daki toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu, Bölge ve İl Müdürleri, Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, MATSO Başkanı Şükrü Vural, belde belediye başkanları, Manavgat'ta ki daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda turizmci iş adamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, Manavgat’ta turizm dışında, turizmi etkilemeyecek bir organize sanayi bölgesi oluşturulması gerektiğini belirtti. Manavgat’ta sadece turizm alanında gelir elde edilmesinin de yanlış olduğunu vurgulayan Vural, tarıma da gerektiği kadar önemin verilmesi ve tarım alanlarının bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Manavgat’ta turistik tesislerin gelişmiş olmasının yanında güvenliğinde çok önemli olduğunu ifade eden Vural, kamera sisteminin devreye girmesi gerektiğini ve bunun için çalışmaların yüzde 75’lik bir kısmının bittiğini belirterek, Vali Yüksel’den bu konuda yardımcı olmasını istedi.

Toplantıda önce Manavgat’ta ki yetkililer ilçenin sorunlarını dile getirdi.

Tüm sorunları tek tek ele alan Vali Yüksel, Manavgat halkının bu sorunlardan dolayı karamsar bir tablo çizmemesi gerektiğini söyledi. Her seferinde Manavgat’a geldiğinde çok güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Yüksel, “15 yıl önce Manavgat bu halde değildi. Şimdi görüyorum ki çok muhteşem bir yer olmuş. Elbet sorunlarımız olacak. Bizler bir araya gelerek bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bugün çevre güzelliği anlamında dünyada yedinci sırada olan ülkemiz Manavgat’ın sayesinde dördüncülüğe yükselmiştir. Manavgat’ta güzel işler yapılmaktadır. Ama yeterlimi diye sorarsanız yeterli değildir” dedi.

İlk önce eğitim konusunu ele alan Yüksel, son zamanlarda gündemi sık sık meşgul eden Manavgat Meslek Yüksek Okulunun öğrenci yurdu ile ilgili taleplerini dinledi. Eğitime hiçbir zaman kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Yüksel, “Tüm sorunlar bir kenara Üniversite bir kenara. Üniversite Antalya için çok şey ifade ediyor. Bu yüzden sadece Antalya’da değil tüm ilçelerindeki yüksek okulların gelişmesi gerekiyor” dedi.

Yüksel, Manavgat’taki yurt sorununun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirterek, sadece yerel yönetimin, tüm Manavgat halkının bu soruna eğilmesi gerektiğini, ve herkesin elinden geleni yapmasını istedi. Vali Yüksel, Yurt sorunun bir an önce çözümlenmesi için Kaymakam Fikret Dayıoğlu’nun konuyla ilgilenmesini istedi.

Toplantıda söz alan Manavgat Voleybol Takımı Basın Sözcüsü Cemalettin Öz, Manavgatspor’un maddi anlamda çok fazla sıkıntısı olduğunu, bu maddi sıkıntıdan dolayı voleybolcuların antrenmanlara çıkmak istemediğini belirterek, Manavgat’ta birkaç belediye ve dernek dışında kimsenin yardım etmediğini söyledi. Öz acil bir şekilde 60 bin YTL bulunamadığı taktirde Manavgatspor Voleybol takımının maça çıkamayacağını söyledi. Bununla ilgili bir gazetecinin Vali yüksel’e “Sayın Valim siz Manavgatspor’a maddi yardımda bulunacaktınız. Söz vermiştiniz” demesi üzerine Vali Yüksel, kendisinin böyle bir söz vermediğini belirterek, “Ben maddi anlamda yardım etme sözü vermedim. Ama takım çok sıkışırsa Manavgat’a gelir yedek soyunur maça çıkarım. Benim yapabileceğim ancak bu kadar. Fakat koskoca bir Manavgat voleybol takımı için 60 bin YTL bulamıyorsa bu Manavgat’ın ayıbıdır. Demek ki Manavgat’ta akrep hali devam ediyor” dedi. Vali Yüksel, Manavgatspor’un maddi sıkıntısını çözmesi için Turizmci İşadamı Sururi Çorabatur’u görevlendirerek onbeş gün içerisinde bu 60 bin YTL yi bulmasını istedi.

Organize Sanayi bölgesi ile ilgili durum değerlendirmesi yapan Vali Yüksel, daire amirlerine görev vererek bölgede organize sanayi bölgesi yapılabilecek yerlerin tespit edilmesini ve bu konunun 10 gün içerisinde çözümlenmesini istedi.

Turizmin bölgede çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yüksel, güvenlik konusuna da değindi. Jandarma ve Emniyet güçlerinin taşıt ve personel gücünün yanında teknolojiyi de bu alanda iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kameralı sistemin Manavgat’ta bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirten Yüksel, “Gerçekleştirdiğimiz anketlerde turistler üç şey için bu bölgeye geliyor. Doğa, güneş ve güvenlik. Bu üç sebebi bizim çok iyi korumamız lazım” dedi. Manavgat’ta teknik araştırma yapılacağını belirten Yüksel, kamera sistemini Manavgat’ta bir an önce hayata geçireceklerini söyledi.

Manavgat’ta tarımında gelişmesi gerektiğini belirten Yüksel, “En iyi tarım bu bölgede yapılıyor. Fakat çiftçimizin de durumu bu aralar çokta iyi değil” dedi. Manavgat’ta tarih, turizm, tarım ve ticaretin gelişmesiyle Manavgat’ın çok büyük bir konuma geleceğini belirten Yüksel, “Sorunları tartışarak ve kavga ederek değil, uzlaşma içinde çözmemiz gerekiyor. Biz Manavgat ve Antalya için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sizlerinde yapacağından hiç şüphem yok. Gerekirse bu toplantıları yine bir araya gelerek düzenleyebiliriz” dedi.

(AK-SÇ-Y)

24.01.2007 19:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title