Haberler

Vali Kamçı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Düzenlenen Kahvaltı Programında Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Grand Hotel'de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Vali Kamçı, yoğun programından dolayı geç kaldığını ama basın mensuplarıyla yılda birkaç kez bir araya gelmek istediğini söyledi. Kahvaltından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kamçı, Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde gerçekleşen El Kaide operasyonu ile ilgili ilk kez konuştu ve operasyonun 13 saat sürmesinin sebeplerini açıkladı.

Operasyonda 3 yerde çatışma çıktığını belirten Kamçı, Karşıyaka Mahallesi'ndeki örgüt evinde 3 çocuk ve bir kadının bulunmasının operasyonun uzamasına sebep olduğunu kaydetti. Gerekirse çocuklara zarar gelmemesi için 13 saat değil 24 saat bile beklerdik diyen Kamçı, ayrıca baskında ölen örgüt üyelerinin de sağ ele geçirmek istediklerini fakat olmadığını söyledi.

Operasyonda şehit düşen Ahmet Çondul'un eşi ve çocukları için Gaziantepli iş adamlarının yardımda bulunduğunu ve Sakarya'dan bir ev alıp, yerleştireceklerini söyleyen Kamçı, operasyonda yaralanan 7 polisten ikisinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

GAZİANTEP'İN EN BÜYÜK İKİ SORUNU EĞİTİM VE SAĞLIK

Vali Kamçı Gaziantep'in en büyük iki sorununun eğitim ve sağlık olduğunu söyledi. Bunun için İl Özel İdaresi'nin eğitim ve sağlık için belirlenenin üstünde ödenek ayırdığını belirten Kamçı, "Özellikle eğitim için geçtiğimiz yıl eğitim için ayrılan bütçenin 7 katı bu yıl ise 3 katı bütçe ayırdık. Artık liseleri de İl Özel İdaresi yapıyor. Örneğin çok kısa zamanda fen lisesi yaptık. İkinci yarıda hizmete girecek. Bu yıl okul arsa sıkıntısını çözeceğiz. Hedefimiz 30-35 kişilik sınıflara sahip olmak. Fakat Gaziantep'in nüfusu hızla artıyor. Böyle artmaya devam ederse 2 yıl sonra yine kalabalık sınıflar sorun olacak. Gaziantep'in sadece il merkezinde ayrı ayrı 30 ilin nüfusundan daha fazla öğrenci nüfusumuz var" dedi.

Aynı zamanda sağlık için de önemli yatırımlar yapıldığını belirten Kamçı, TRT binasının karşısında 300 dönümlük bir arazi üzerine 400 yataklı bölge hastanesi kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

(SMR-MEF-Y)

02.02.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title