Haberler

Vali Hakkari'yi Çektiği Fotoğraflarla Tanıtacak

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Görev Yaptığı Kenti, Çektiği Fotoğraflarla Tanıtacak, Hakkari ve Çevresinde Binin Üzerinde Fotoğraf Çeken Vali Nasuhbeyoğlu, 'Görev İçin Gittiğim Her Köy ve İlçede Muhakkak Kendi Makinemle Fotoğraf Çekerim. Bu Fotoğraflarım Önümüzdeki Yıl Valilik Dergisinde Yayınlanacak.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, görev yaptığı kenti, çektiği fotoğraflarla tanıtacak, Hakkari ve çevresinde binin üzerinde fotoğraf çeken Vali Nasuhbeyoğlu, ''Görev için gittiğim her köy ve ilçede muhakkak kendi makinemle fotoğraf çekerim. Bu fotoğraflarım önümüzdeki yıl valilik dergisinde yayınlanacak. Kentin turizme kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Çünkü ben bir Hakkari sevdalısıyım'' dedi.

Hakkari'de 13 aydır görev yapan Vali Nasuhbeyoğlu, bu süre içinde çektiği fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi. Vali Nasuhbeyoğlu, Kültür Merkezi'nin açılışında, doğa harikası olan Hakkari ve ilçelerinde çektiği fotoğraflardan derlediği bir slayt gösterisi gerçekleştireceğini de belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, Cilo, Sümbül Dağları, yaylalar, Zap Vadisi ve Çukurca yolundaki Şine Köprüsü'nde çektiği fotoğrafları bilgisayarındaki arşivinde sakladığını belirterek, Hakkari'nin doğal güzelliklerini bu fotoğraflarla dünyaya tanıtmayı hedeflediğini söyledi.

ŞİİRDEN FOTOĞRAFA

Aynı zamanda, şiire olan merakıyla da tanınan ve yazdığı şiirleri bir kitapta toplamak isteyen Vali Nasuhbeyoğlu şunları söyledi:

''Şirnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde kaymakamlık yaparken şiir yazardım. Hakkari'de ise göreve çıktığı zaman beraberimde götürdüğüm makine ile yöredeki doğal güzellikleri çekiyorum. Bu yörede bulunan doğa harikası dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Uluslararası fotoğrafçıların bu yörenin bozul dağlarını, şelalesini, tarihi yerlerini ve güzelim yaylalarını görmeleri halinde şaşırmamaları mümkün değil. Böyle bir doğa dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Terör olgusu yüzünden yöre sürekli geri kalmıştır. Huzurun sağlanmasıyla birlikte yöre tam bir turizm cenneti haline gelir. Terörün sona ermesi ve bu güzelliklere kavuşmamızın sihirli değneği, halkımızın elindedir. Benim için Türkiye bir cennettir, ama Hakkari bir başka cennettir. Bundan sonra kendime daha profesyonel bir fotoğraf makinesi alıp. Yöre ile ilgili manzara fotoğrafları çekeceğim. Bu fotoğraflar, önümüzdeki yıl valilik dergisinde de yayınlatacağım. Hakkari'nin turizme kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Çünkü ben bir Hakkari sevdalısıyım.''

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title