Haberler

Urla'da Jandarma 20 Avukatı Alıkoydu

Güncelleme:

TBB Çevre Komisyonu üyesi 20 avukat, aralarında Başbakan'ın da villasının bulunduğu arsaya alınmadı. Dönüş yolunda jandarma, 20 avukatı alıkoydu.

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku komisyonu üyelerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait villaların da bulunduğu ileri sürülen Hacılar Koyu'nda inceleme yapmak istemeleri krize neden oldu. 'Konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri' gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen heyet üyesi avukatlar, bunun için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini belirtip itiraz edince bu kez villa çalışanlarına hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında tutanak tutulduktan sonra köyden ayrılmalarına izin verildi. Avukatlarda kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle iki villa çalışanından şikayetçi oldu.

JANDARMA UZUN SÜRE BEKLETTİ

Aralarında Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ali Arabacı,İzmir Barosu yöneticisi Ayşegül Altınbaş ve Bursa Barosu yöneticisi Eralp Atabek’in de olduğu yaklaşık 20 avukat jandarma gözetiminde uzun süre bekletildi. Tutanak tutulmasının avukatlar serbest bırakıldı. 

AVUKATLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri, Seferihisar İlçesi'nde çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıların tamamlanmasının ardından ise, avukatlar bu kez kendi alanlarına giren balık çiftlikleri, taş ocaklarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait villaların da bulunduğu ileri sürülen Hacılar Koyu'nda da inceleme yaptı. Avukatlar, koyun başlangıç noktasındaki demir kapının ardından da villaların bulunduğu alanların fotoğraflarını çitin arkasından çekti. 6 Araçla bölgeye gelen 20 avukatın, yolu dönüşe geçtikleri sırada, kendilerini bölgede mülk sahibi olarak da tanıtan villaların bakımından sorumlu olan iki köylü tarafından kesildi. Avukatlar ile yaşanan tartışmanın ardından birisinin isminin Oğuzhan Boyacı olduğu öğrenilen iki villa çalışanı, jandarmayı arayarak villaların resimlerini çeken kişilerden kendilerine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.

KÖY ÇIKIŞINDA DURDURULDULAR

Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, avukatların bulunduğu araçları köy çıkışında durdurdu. Villa çalışanlarının plakasını verdiği araçtaki 4 avukatı ise savcının talimatıyla 'konut dokunulmazlığını ihlal etmek' suçlamasıyla gözaltına almak istedi. Ancak komisyon üyeleri, avukat olduklarını ve böyle bir haklarının olmadığını, kimlik tespitini ise ancak savcının gelmesi durumunda yaptıracaklarını dile getirdi. Jandarma ekiplerinin savcıyla yaptıkları görüşmenin ardından, konut dokunulmazlığı yerine 4 avukat hakkında bu kez villa çalışanlarına hakaret ettikleri ve tükürdükleri gerekçesiyle tutanak tutuldu. Araçta bulunan avukatlar, Bülent Tokuçoğlu, Tuncay Koç, Bedrettin Kalan ile Safiye Yüksel'de, aynı şekilde villa çalışanlarından kendilerine hareket ettikleri ve araçlarına zarar verdikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu. Avukat arkadaşlarına destek vermek için köyde bekleyen diğer avukatlar da, yaklaşık üç saatlik görüşmenin ardından tutanağın tutulup köyden ayrılmalarına izin verilmesi üzerine bölgeden ayrıldı.

"3 SAAT KÖYDEN ÇIKMAMIZA İZİN VERİLMEDİ"

Olayla ilgili açıklama yapan Avukatlardan Bülent Tokuçoğlu, "Bizler buraya gerek villaların bulunduğu alanla ilgili dava açan kişilerin avukatı olarak gerekse de komisyon görevimiz nedeniyle geldik. İnceleme yaptık. Köyün girişi zaten demir kapıyla kapalıydı. Sadece davada gerekli olacak şekilde tespitimizi yaptık. Dönüş yolunda bizim yolumuz kesildi. Kendimizi tanıttık. Görevimizi söyledik ama bizi dinlemediler ve hararet ettiler ama ne hikmetse onlar bizden şikayetçi oldu. Sonra 3 saat köyden çıkmamıza izin verilmedi. Biz de bizi gözaltına alamayacaklarını söyleyince, bu kez hakaret suçlamasıyla hakkımızla işlem yapıldı. Şimdi köyden ayrılıyoruz ancak. Gerekli hukuki süreci yakından takip ereceğiz"dedi

*Fotoğraflar Twitter'dan alınmıştır


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (94)

vatandaşozgur0672@hotmail.com:

chp zihniyeti ortalığı karıştırmaya devam........

17
26
yanıtYanıtla
Urlaorka8@mynet.com:

AKP = KEKO zihniyet de Yolsuzluk mu oluyor? Ural da AKP Sit alanına VILLALAR yap-tirdi ve Milyon dolarlara satildi. Bundan haberin var mi da atıyorsun keko?

yanıt0
yanıt0
esnafsafirserdar@hotmail.com:

işinizi bozmayalım yani ...milleti uyandırmayalım...

yanıt0
yanıt0
Öyle İştelloaskd@mynet.com:

URLA ,konuşuyorsun ama sit alanı belgesini mi gördün?Milyon dolarlara satıldı diyorsun sen de mi aldın da biliyorsun.?Bir tek sizin zihniyetinize sahip insanlar çağdaş! gerisi fasafiso değil mi?Sizin gibilerin de nasıl olduğunu biliyor artık bu millet merak etmeyin siz.

yanıt0
yanıt0
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Görülmüş, duyulmuş şey değil, jandarmanın garibanın evini yıkmaya gönderildiğini gördük de, kaçak yapılmış villaları korumaya gönderildiğini ilk defa duyuyoruz..

37
0
yanıtYanıtla
temelcityistanbul17@gmail.com:

TEK ÇARE VAR İSYAN....

25
11
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

İŞ ONA GİDİYOR GARDAŞ; BU BAŞBAKAN VE AKPLİLER SAVAŞ İSTİYOR VE ZANNEDİYORLAR Kİ KORKACAĞIZ..! KÜFRETMEKLE GÜÇLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER GÜN GELECEK YALVARACAKLAR..! TOĞRAĞIN ALTINDA KEFENSİZ YATAN ŞEHİTLERİMİZE pkkLILARI VE ERMENİ VAHŞİLERİ HOŞ GÖRMEKLE İHANET EDEN AKPLİLER; TOPRAĞIN ÜSTÜNDE KEFENLE GEZMEK İŞ DEĞİL; MESELE ŞEREFLE GEZMEKTE..!

yanıt0
yanıt0
saitseyitkalander@yahoo.com:

ALOO latif AMCA BIZIM VILLANIN DUVARI 2 METRE YUKSEK OLSUN NE BOK YEDIGIMIZ DISARDAN GORUNMESIN

24
9
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Adalete engel olmak için, jandarmanın kaçak villaları korumaya gönderildiği görülmüş şey değil..

30
1
yanıtYanıtla
TRABZONcityistanbul17@gmail.com:

TÜM KANUN ADAMLARINI ASIN TAM SİZİN İSTEDİĞİNİZ ANCAK O ZAMAN OLUR...KILIÇ IN HAKLI OLDUĞU NASILDA ORTAYA ÇIKTI...

19
10
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title